De laatste weduwe – Karin Slaughter

Titel: Laatste weduwe
Auteur: Karin Slaughter
Uitgever: Harper Collins
ISBN: 978 94 027 0344 3

Karin Slaughter is één van ‘s werelds populairste en meest gewaardeerde schrijvers. Haar vorig boek, “Gespleten”, wordt momenteel  onder de oorspronkelijke titel “Pieces of Her” door Netflix tot een 8-delige reeks verwerkt. En ook “Goede dochter” en “Veroordeeld” worden nog verfilmd. De verwachtingen voor “Laatste Weduwe” zijn dus hoog.

Ontvoering op klaarlichte dag

“Laatste weduwe” begint met de ontvoering van Michelle Spivey.

Michelle winkelt met haar 11-jarige dochter, wanneer ze wordt ontvoerd. Spivey is een vitale wetenschapper die werkt bij het Center for Disease Control, de autoriteiten worstelen om haar te vinden maar niemand weet waarom ze is meegenomen. Vervolgens schakelt  Karin Slaughter over naar Sara en Will.

Een paar weken later, worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Zowel Sara als Will zijn erop getraind om hulp te verlenen in noodgevallen, ze gaan erop af in plaats van de andere kant op te rennen. Maar vandaag wordt dat instinct ze noodlottig, binnen no time loopt alles volledig uit de hand. Ze komen een groep mannen tegen en eigenlijk bevinden ze zich op de verkeerde plaats op het verkeerde moment. Will  ziet met eigen ogen hoe Sara wordt ontvoerd. Ze komt terecht bij een racistische groepering die een aanslag aan het voorbereiden is.

Ondertussen probeert Will Sara te lokaliseren en te bevrijden dit met de hulp van zijn collega Faith. Hij ontdekt welke groepering achter Sara’s ontvoering zit en hij besluit om undercover te gaan om Sara te bevrijden.  De situatie voert hen de bergen in, op weg naar de waarheid over het lot van Michelle, en de confrontatie met een moordzuchtige radicale groepering…

Verschillende vertelperspectieven

In afwisselende hoofdstukken volgen we Sara, Will en Faith (collega en vriendin van het koppel).  Bij het volgen van Sara kom je zo  te weten wat een geheime groep van plan is en waarom zij en Michelle werden geselecteerd. Wat ze verdragen, getuige en horen, zorgt soms voor een verontrustend gevoel, maar een die je aan de pagina’s houdt. Karin Slaughter  heeft de neiging je uit uw comfortzone te halen. “De laatste weduwe” zit boordevol spanning en actie , ik had regelmatig het gevoel dat ik middenin de scènes zat in plaats van ze te lezen.  Alsook bestaat de verhaallijn uit drie delen en het is pas in het laatste deel dat alle puzzelstukjes op hun plaats vallen.

Eerste kennismaking met Karen Slaughter

Je mag het een gat ik mijn culturele ontwikkeling noemen, maar dit was het eerste boek dat ik las van Karin Slaughter. Zij is de koningin van de suspense. En deze titel is haar meer dan waardig. Wat een kennismaking! Ik vond “Laatste weduwe” zeer gemakkelijk weglezen. Dit is # 9 in de Will Trent-serie, maar voor mij voelde het absoluut goed om “De laatste weduwe” op zichzelf te lezen.

Als nieuwe lezer heb ik het verhaal gemakkelijk kunnen volgen omdat de personages goed belicht worden alsook hun achtergrondgeschiedenis. Deze informatie is zeer duidelijk en ze laat je ook niet in het ongewisse over gebeurtenissen die in het verleden zijn gebeurd. De personages zijn echt levendig weergegeven, ik bouwde een affiniteit op met de hoofdpersonages.

“Laatste weduwe” is een nieuwe thriller van Will Trent en Sara Linton die je meeneemt op een verkenning van de ergste aspecten van het hedendaagse Amerikaanse leven. Zoals ontvoering, radicale groepsmoorden racisme en meer. Als je op zoek bent naar een spannend boek om in je koffer te bewaren om te lezen tijdens je zomervakantie, dan is “De laatste Weduwe” absoluut perfect! Ikzelf ga een inhaalbeweging maken in het lezen van haar vorige boeken.

Waardering: 8-/10


Lees “Laatste weduwe” zelf!

Koop bij bol.com

Over Evelyne

Ik ben Evelyne (35j) halftijds verpleegkundige. Ik woon samen met mijn echtgenoot en 2 zonen (12 en13j) te Ertvelde in België. Ik ben een echte boekenworm. Het liefst van al lees ik graag trillers. Sinds een jaar doe ik mee met met online leesclubs (bol.com) en de hebban leesclub. Een leesclub bied voor mij een enorme meerwaarde aan een boek, ik vind het interessant te ontdekken hoe we vanuit onze persoonlijke ingesteldheid het boek benaderen en ons dan op verschillende manieren inleven in de denkwereld van de auteur. De uitwisseling van deze visies opent een bijkomende dimensie in de appreciatie hoe goed het boek de problematiek van het onderwerp weergeeft en de auteur er in slaagt deze bewogenheid aan de lezer over te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.