De Laatste Man – Vince Flynn

Titel: De laatste man
Auteur: Vince Flynn
Uitgever: Karakter
ISBN: 978 90 452 0528 1

Een nachtmerrie-scenario voor de CIA: de beste spion in het veld wordt in Afghanistan ontvoerd. De man is verantwoordelijk voor zowat het hele spionagenetwerk en draagt nogal wat geheimen met zich mee. En de ontvoerders hebben er totaal geen moeite mee om die geheimen uit hem te slaan.

Mitch Rabb wordt gestuurd om de boel op te lossen. Hij is het soort man die in de regel de regels negeert en zonder omhaal bedreigt en doodt. Alles om het doel te bereiken. Al snel komt hij erachter dat er iets niet klopt. Dan geeft iemand zich aan hem over: een huurmoordenaar die hem had moeten doden. Een man met wie hij een wat lastig verleden heeft.

“De Laatste Man” is een actie-spionage thriller met een ingenieus plot. Door de wendingen ontkom je er niet aan om op een zeker moment een kloppende theorie te hebben, maar dan verandert er iets en weet je weer niet waar je nu staat. Het meest fascinerende stuk vond ik dat er op gegeven moment een punt ontstaat waar je zonder moeite het boek kunt wegleggen. Alles lijkt opgelost, alles is voorbij. Alleen heeft Flynn dan nog een verrassing in petto (en misschien nog wel eentje).

“De Laatste Man” is spannend, hectisch, verwarrend en boeit tot de laatste pagina.

Waardering: 8-/10


Lees “De Laatste Man” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.