De Jacht – Barry Lyga

Titel: De Jacht
Auteur: Barry Lyga
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7101 9

“Mijn vader is ‘s werelds beruchtste seriemoordenaar. Mijn grootste angst is dat ze denken dat ik ook zo ben. En ik ben bijna net zo bang dat het waar is” (omslag).

Jasper is opgevoed door zijn vader, die officieel voor 123 moorden verantwoordelijk is. 124, Als je Jaspers verdwenen moeder ook meetelt. Jasper (Jazz voor vrienden) was voorbestemd om “het familiebedrijf” over te nemen, dus heeft zijn vader hem veel geleerd over hoe je moet moorden. En vooral, hoe uit handen van de politie te blijven. Maar Jazz wil het familiebedrijf niet in. Maar als er ineens een moordenaar opduikt die de handelswijze van zijn vader volgt, komt zijn kennis goed van pas. Honderden boeken zijn er wel geschreven over seriemoordenaars en de mensen die op hen jagen. Dit had er een van de vele kunnen zijn. De “thriller-verhaallijn” van dit boek is ook niet eens zo bijzonder. Maar door de psychische worsteling van de-zoon-van komt dit boek duidelijk op een hoger niveau te staan. Jasper worstelt met zijn opvoeding, terwijl hij -nu 17- in zijn eentje zijn dement-gestoorde grootmoeder verzorgt. Ondertussen houdt hij zijn vriendin van Afrikaanse afkomst voor haar verborgen, omdat ze ook nog eens zwaar racistisch is. En dan heb je natuurlijk nog de gebruikelijke puberproblemen in een dorp waar velen je wantrouwen. Gelukkig staan zijn vriendin en de ongelofelijk kwetsbare Howie aan zijn kant.

Een mooie extra laag dus, op een thriller van gemiddeld niveau. Tenminste, als je het met de Grootmeesters vergelijkt. Dit boek lijkt zich echter vooral te richten op een wat jonger publiek. En als young adult boek steekt het met kop en schouders boven de rest uit.

Snel door met het vervolg!

Waardering: 8-/10


 Lees “De Jacht” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *