De erfgename – Ellen De Vriend

Titel: De erfgename
Auteur: Ellen De Vriend
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 978 90 452 1467 2

Britt Hulsman gaat samen met haar man Richard een verrassingsweekendje naar Zeeland. Wat als een ontspannen weekend weg was bedoeld, draait voor Britt uit op een nachtmerrie. Als ze na het broodjes halen terugkomt bij de Bed&Breakfast, blijken zowel de Bed&Breakfast als Richard spoorloos verdwenen te zijn.

Eenmaal bij de politie doet ze haar verhaal. Al snel merkt ze dat ze zich niet gehoord voelt, erger nog: gewantrouwd. “Hij kijkt me aan met een blik die het midden houdt tussen afkeer en plezier”. (p.44) Haar dochters Iris, Sanne en Tess helpen bij haar zoektocht naar wat er is gebeurd en hebben alle vertrouwen in hun moeder. “Wij weten alle drie ook dat papa het restaurant en het weekend weg heeft geregeld als verrassing voor jou. Ons hoef je niet te overtuigen”. (p.75)

Wanneer de media zich ermee begint te moeien, wordt de situatie voor Britt en haar dochters gespannen: “De sensatiepers staat vol met artikelen over mijn huwelijk en ze smullen van de politie-inval”. (p.165)

Verhaallijnen

Wat volgt is een verhaal waarin liefde,vriendschappen, trouw, bedreiging en het verleden aan bod komen. Elk hoofdstuk van “De Erfgename” begint met een dag in de week en de twee verhaallijnen blijven duidelijk doordat de namen van de personen waaruit ze verteld worden erboven staan. Door middel van korte beschrijvende hoofdstukken, afwisselend verteld vanuit Britt en Mara krijg je als lezer inzicht in de levens die ze leiden en hoe bepaalde situaties zijn ontstaan.

Je wilt weten hoe de verhalen van Britt en Mara bij elkaar komen en wat ze met elkaar te maken hebben, dit geeft een bepaalde spanningsboog. Wat gaan ze beiden doen met de dingen die ze aan de weet komen en wat heeft dit voor invloed op hun omgeving. Als je “De erfgename” leest kom je er tijdens het verhaal achter.

De karakters van Mara en Britt komen herkenbaar en meelevend over. Het zorgzame en de moeder in Britt en Mara komen voortdurend naar voren in het verhaal. In “De erfgename” zitten hele herkenbare “vrouwelijke” trekjes: “Ik grabbel in mijn tas op zoek naar mijn autosleutels. Er zit weer teveel rommel in mijn tas”. (p.6)

Waardering: 8/10


Lees “de erfgename” zelf!

Koop bij bol.com

Over Joke Z

Ik lees graag thrillers, romans, informatief, historische romans, ya, non-fictie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.