De Dwaling – Inger Ash Wolfe

Titel: De Dwaling
Auteur: Inger Ash Wolfe
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 5303 9

Inspecteur Hazel Micallef, die we al kenden van “De Roeping” is niet honderd procent gelukkig. “De Dwaling” is de tweede roman over deze Hoofdinspecteur-tegen-wil-en-dank. Ze is herstellende van een rugoperatie en omdat ze niet voor zichzelf kan zorgen is ze, samen met haar moeder, ingetrokken in het huis van haar ex-man en diens nieuwe vrouw. Terwijl ze aan bed gekluisterd is en zich opwindt over haar onvermogen voor zichzelf te zorgen vissen twee toeristen iets op wat lijkt op een lichaam. Al snel blijkt dit echter een pop te zijn, waarop een nummer is geschreven. Dit nummer voert de politie naar een website waarop ze via een webcam een man zien die is vastgebonden.

De politie gaat op jacht om de man te redden en Hazel rukt zich, met grote moeite, los uit haar bed en uit de greep van de pijnstillers om mee te doen aan de jacht. Alleen wordt het al snel duidelijk wie de touwtjes in handen heeft: de ontvoerder. Als een stel geüniformeerde Klein Duimpjes rent de politie door het bos, van de ene achtergelaten broodkruimel naar de andere. En ondertussen wordt het filmpje elke dag geupdate, elke dag iets gruwelijker

Wie zit hierachter? En waarom? Al snel wordt duidelijk dat de psychopatische ontvoerder misschien toch niet zo psychopatisch is, maar dat aan deze hele operatie misschien wel jaren planning voorafgegaan is om een specifiek doel te bereiken.


Lees “De Dwaling” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.