De Duik – Catherine Steadman

Titel: De Duik
Auteur: Catherine Steadman
Uitgever: Karakter
ISBN: 978 90 4521623 2

Eris is documentairemaakster, bezig met een documentaire over drie gevangenen die op het punt staan vrijgelaten te worden. Haar geliefde Mark is zakenbankier. Ze staan op het punt te trouwen als hij zijn baan verliest. Toch gaan ze op huwelijksreis naar Bora Bora. Het is een dure reis. Maar dan vinden ze midden op zee een tas met een miljoen dollar en twee miljoen aan diamanten.

Ze proberen de tas eerst in te leveren, maar als deze retourkomt, besluiten ze het te houden. En dan begint de ellende.

Je hoeft geen briljante geest te hebben om te beseffen dat een tas met cash geld en diamanten afkomstig is van louche praktijken. Al voordat je begint te lezen weet je dat de criminele eigenaren achter het stel aan zullen komen. Of althans, achter de spullen. En Catherine Steadman geeft een mooie draai door de documentaire-in-wording mooi in het geheel te integreren.

Prima opgebouwd boek

“De Duik” zit technisch prima in elkaar. De losse eindjes worden mooi samengeknoopt, zij het dat één subplot wel heel makkelijk wordt afgerond, en Steadman zorgt dat alles wat ze in het verhaal introduceert een functie heeft. Maar voor een spannende thriller is meer nodig dan een technisch goed opgezette tekst.

Maar helaas, “De Duik” wil op de een of andere manier niet heel erg boeien. Het is net leuk genoeg geschreven om het uit te lezen, maar een pageturner is het niet. Bij een thriller wil ik op het puntje van mijn stoel zitten, verwacht ik nachten waarin ik vergeet te slapen omdat ik wil weten hoe het afloopt. Dat geeft Steadman me helaas niet. Zelfs de best onverwachte ontknoping (toch het pièce de résistance voor een thriller) slaagt er niet in me meer te ontlokken dan een matte “goh”.

Waardering: 5,5/10


Lees “De Duik” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.