Cyanide – Insanelym #1 – Melanie van Garderen

Titel: Cyanide – Insanelym #1
Auteur: Melanie van Garderen
Uitgever: Mvg Books
ISBN: 978 94 929 6800 5

Wat zou jij doen als je jouw huis moet verruilen voor een plek waar de ergste dingen gebeuren?

Eva Cobbs is een jonge vrouw die op een dag plots uit haar ouderlijk huis wordt gesleurd door twee onbekende mannen. Ze verliest het bewustzijn en komt op een plaats terecht waar mensen vreselijke dingen meemaken. Aanvankelijk heeft Eva geen enkel idee waarom dit haar overkomt. Ze is dan ook woedend, verdrietig en wil niets liever dan ontsnappen. Tot Eva de geheimen ontdekt waarop haar leven gebaseerd is. Dit komt als een shock binnen, maar zorgt tegelijk dat er hulp verschijnt uit onverwachte hoek.

Lukt het Eva om aan haar ontvoerders te ontsnappen? En wie kan ze vertrouwen in deze precaire situatie? 

Debuut

“Cyanide” – “Insanelym #1”, is het debuutboek van Melanie van Gardener en tevens een eerste deel van een reeks. “Cyanide” is een spannende medische thriller, die zelfs wat neigt naar sciencefiction. De proloog roept al gelijk allerlei vragen op. Daarmee heeft Van Garderen de juiste toon onmiddellijk gezet. Zo gaat het verhaal verder, en komen we net als Eva beetje bij beetje meer te weten over wie ze is, waar ze is en waarom ze daar opgesloten zit. Daarnaast eindigt het boek met totaal onverwachte cliffhanger, waardoor je al reikhalzend uitkijkt naar een tweede deel.

Structuur en detail

Het verhaal zit logisch en gestructureerd in elkaar. De verhaallijn speelt zich in het heden af, maar af en toe zijn er flashbacks naar vroeger, die een en ander aan ons verduidelijken. Die worden weergegeven via cursief gedrukte tekst. Dit is absoluut een meerwaarde aan het verhaal. Het helpt om de spanning in het verhaal te houden en tegelijk kom je meer over Eva en haar geheim te weten. Wie het verleden kent, weet meer over het heden..

Melanie van Garderer heeft een aangename schrijfstijl. Door haar oog voor detail heb je als lezer het gevoel dat je het verhaal echt zelf beleefd. De uitwerking van de instelling waar Eva opgesloten is, is bijvoorbeeld zo omschreven dat je het gebouw en de inrichting ervan zo voor je ziet.

Emotie

Het personage van Eva Cobbs is vrij goed uitgewerkt. Vooral wat de emotionele kant betreft. Haar karakter. Over Eva zelf weten we in het begin nog vrij weinig namelijk. Maar dat wordt goedgemaakt door haar sterke karakter. Woede, verdriet, wanhoop, pijn, hoop,… alles passeert de revue gedurende het verhaal. Eva is een vrouw met pit en karakter die weigert zich gewonnen te geven en blijft vechten. Daar houd ik wel van. Het is misschien een tikkeltje té extreem, maar goed, liever dit dan een flets en onuitgesproken personage.

Stof tot nadenken

Ik ben erg blij dat ik “Cyanide” heb kunnen lezen. Het is een thriller met een verhaal dat je niet onberoerd laat. Hard, maar het doet ook nadenken. Ik ben in ieder geval al erg benieuwd naar een tweede deel. Want dat dit verhaal nog niet ten einde is, staat meer dan vast!

Waardering: 7/10


Lees “Insanelym 1: Cyanide” zelf!

Koop bij bol.com

Over Severine

Een echt boekenworm, leest liefst van al thrillers, hoe meer spanning hoe beter. Daarnaast houdt ze ook veel van muziek en katten.

Eén reactie

  1. mooie recensie van een mooi boek Severine !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.