CSI: Oud Zeer – Max Allan Collins

Titel: CSI: Oud Zeer
Auteur: Max Allan Collins
Uitgever: Karakter
ISBN: 978 90 611 2383 5

Het team van CSI dat op jacht is op een moordenaar, dat kennen we nu wel. Het CSI-team dat achter een seriemoordenaar aanzit, dat kennen we ook al. En ja, ook de jacht op een copy-cat seriemoordenaar is al lang en breed bekend. Wat we nog niet kenden, is een seriemoordenaar die boos wordt op een copy-cat die zijn reputatie besmeurd en dus na meer dan een decennium weer “herintreedt” en zijn oude werk oppakt.

Dat gegeven maakt “CSI: Oud Zeer” tot een uitzondering in de boekenserie. Want net als de TV-serie is ook de leesbare variant vooral bedoeld ter verstrooiing. Geen ingewikkeld gedoe, maar een duidelijk plot en een enigszins voorspelbaar verloop. De bekende elementen komen in elk boek weer voor.

Maar door de leuke vondst van Max Allan Collins om zowel de copycat als de (doodgewaande) originele editie in één verhaal te zetten, komen er ineens drie verhaallijnen bijeen, wat het boek net even een tikkie interessanter maakt.

De schrijfstijl is, zoals altijd, makkelijk en toegankelijk, al springt het soms wat van de hak op de tak. Het lijkt alsof er her en der een witregel tussen de alineas is vergeten. Hierdoor raak je soms even uit de lees-flow, omdat je niet doorhebt dat het “cameraperspectief” is geswitched en je als lezer dus nog in de vorige scéne zit.

“CSI: Oud Zeer” is een commercieel product, met geen enkel doel anders dan vermaak. En dat doet het. Lichte kost. Ideaal voor bij de kachel, op de onstuimige herfstavonden die ons ongetwijfeld wachten.

Waardering: 6,5/10


Lees “CSI: Oud Zeer” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.