Cross Country – James Patterson

Titel: Cross Country
Auteur: James Patterson
Uitgeverij: De Bezige bij
ISBN: 978 90 243 458 0

Soms maak je een blunder, die onverwacht goed uitpakt. In mijn geval was die blunder het aanvragen van dit boek, omdat ik de vorige boeken van de auteur zo geweldig vond. Achteraf bleek echter, dat die boeken waaraan ik dacht van een totaal andere schrijver waren, iemand van wie de naam nog niet eens op die van James Patterson lijkt.

Een blunder dus, maar wel een die me goed uitkomt, want Cross Country is nu echt zo een boek waar je even een half uurtje na het eten in wilt lezen, om je vervolgens af te vragen waarom de zon weg is, en de klok op twaalf uur staat.

In Cross Country wordt agent Alex Cross opgeroepen om een moordzaak op te lossen. Een moordzaak waarbij het slachtoffer een vroegere liefde van hem blijft te zijn. Uiteraard bijt hij zich in de zaak vast als een pitbull. En niet onterecht, want de ene bizarre slachtpartij volgt op de andere, waarna de moordenaar ineens het land uit blijkt te zijn. Alex neemt vakantie op, en reist naar Nigeria om zijn “dader” te pakken te krijgen. In Afrika aangekomen volgen de bizarre voorvallen elkaar in razend tempo op.

Zelfs als lezer vraag je je op een gegeven moment af: “Houdt het dan nóóit op?”. Elke keer denk je het verhaal een beetje door te hebben, krijg je een idee van hoe het zal aflopen, om vervolgens door weer een nieuw voorval te ontdekken dat je het nog altijd niet weet. Ook sommige verhaallijnen verlopen niet zoals je, Hollywoodfilms gewend zijnde, zou verwachten. Het voorval met Adanne, komt bijvoorbeeld als een knappe verrassing.

Een spannend verhaal, vlot geschreven. Eigenlijk zou ik deze hele recensie kunnen vervangen door slechts een paar woorden:

Cross Country is een enorm goed boek!


“Cross Country” zelf lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.