Blijf bij mij – Alison Gaylin

Titel: Blijf bij mij
Auteur: Alison Gaylin
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7540 6

Na  “In het donker” is “Blijf bij mij” de tweede thriller over Brenna Spector dat ik lees. Net als in dat eerste boek gaat het hier om de detective-die-nooit-iets-kan-vergeten die op zoek is naar haar zus. In het vorige boek kwam ze er dichtbij. Zowel Brenna bij het vinden van haar zus, alsook Gaylin bij het schrijven van een mooi boek.

“Blijf bij mij” bouwt voort op het thema, maar voegt daaraan toe wat het voor de dochter van Brenna betekent. Want hoe is het voor een dertienjarige om te zien hoe je moeder geobsedeerd is een verloren zus terug te vinden?

Als dochter Maya voor een sleepover bij de populaire meiden wordt uitgenodigd, is ze dolblij. Alleen loopt het niet zoals gewenst en van het ene op het andere moment is Maya van de aardbodem verdwenen. Brenna is radeloos, net als haar ex-man Jim, diens nieuwe vriendin Faith. Maar ook haar medewerker Trent en haar nieuwe vlam Morasco zetten alles op alles om Maya te vinden. Niemand gelooft dat het wegloop-SMS-je van Maya echt van haar afkomstig is. Maar wat is er dan wél aan de hand?

De verhaallijn van de verdwenen/weggelopen/ontvoerde dochter en de vermistte zus lopen in “Blijf bij mij” feilloos in elkaar over. De spanning loopt langzaam maar zeker op. En al zoekende komen er ook andere familiegeheimen naar boven. Bijvoorbeeld over de dood van Brenna’s vader.

En welke rol speelt moeder Evelyn in deze verdwijning?

Over “In het donker” was ik niet heel erg te spreken. Het was een boek waarin alle belangrijke punten afgevinkt werden, maar waar naar mijn gevoel de echte passie in ontbrak.

Alison Gaylin maakt dit met “Blijf bij mij” naar mijn smaak helemaal goed. Die éne spark die ik mistte, is hier wel aanwezig.

Gelukkig!

Waardering: 7,5/10


Lees “Blijf bij mij” zelf!

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.