Baby vermist – Joop van Riessen

Titel: Baby vermist
Auteur: Joop van Riessen
Uitgever: De Kring
ISBN: 978 94 629 7091 5

Joop van Riessen, oud-hoofdcommissaris bij de Amsterdamse politie, komt met een nieuwe politiethriller met Anne Kramer in de hoofdrol. In “Baby vermist” raakt, je raadt het al, een baby vermist. De verdenking komt al snel op de ouders te liggen, al is onduidelijk wie van de twee precies schuld heeft. Maar ligt het wel zo eenvoudig? En wat is eigenlijk het motief?

De politie doet haar uiterste best, maar veel schot lijkt er niet in de zaak te komen. Maar ondertussen weet je als lezer op ruwweg 1/3e van het boek al precies wie de schuldige is. Alleen blijkt Van Riessen het daar niet mee eens, want hij neemt het verhaal ineens mee in een U-bocht die je met de ogen doet knipperen.

Uiteindelijk wordt natuurlijk duidelijk hoe de vork in de steel zit en of de vermiste baby nu wel of niet in de gracht is beland. En de ontknoping is ietsje misschien ingewikkelder dan je bij politiethrillers gewend bent.

Ik heb “Baby vermist” met wisselende stemming gelezen. In het begin gespannen, tot de spanning inzakte en in verveling uitmondde. Gelukkig kwam, eigenlijk net ietsje te laat, de twist en ging ik weer rechtop zitten, waarna ik mooi werd meegenomen naar de ontknoping. In die laatste etappe zitten, naar mijn smaak, eigenlijk net even teveel mensen die in eens (om onverklaarbare reden) beginnen te praten. Liever had ik gezien dat Anne Kramer deze zaak wat meer op eigen kracht had opgelost. Dat had ook de kans geboden om meer te doen met de enorm woelige zee van emoties die deze zaak bij haar heeft opgeroepen.

Ik vermoed dat “Baby vermist” net even dat stukje extra had kunnen hebben dat het verschil maakt tussen een fijn leesbaar boek en een enorm spannende topthriller.

Waardering: 7/10


Lees “Baby vermist” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.