Amsterdam 4: De Stenen Engel – David Hewson

Titel: De Stenen Engel
Auteur: David Hewson
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7585 7

Lekker, we zijn weer in Amsterdam. Brigadier Pieter Vos, die in het vorige deel zijn commissaris heeft moeten arresteren, blijkt met de nieuwe commissaris van de regen in de drup. De vorige was corrupt. Deze is een bureaucraat, die nog nooit een echte misdaadzaak onder haar hoede heeft gehad.Wat ze wel heeft, is een PR-agent.

Wanneer Vos rare berichten krijgt, komt hij uiteindelijk op een begraafplaats. Daar vindt hij een (nog vers en niet begraven) lijk. Daarnaast Annie Schrijver, het bloemenmeisje van de Albert Cuijp. Zij lijkt gedrogeerd en misbruikt. Al snel verdwijnen er meer mensen. Er lijkt een link te zijn met een eerdere seriemoordenaar. Alsof dat niet erg genoeg is, bemoeit die PR-man zich er nog eens tegenaan, waardoor Vos’ het werken onmogelijk wordt gemaakt.

Mooi weefwerk

“De Stenen Engel” leest zoals we dat van Hewson gewend zijn. Hij schetst Amsterdam zoals we dat kennen (best knap, voor een Amerikaan die alleen een lokale ondersteuner heeft). De dynamiek op de Marnixstraat is overtuigend, met allerlei types die allerlei belangen nastreven.

Maar wat vooral mooi aan dit boek is, is hoe Hewson niet alleen teruggrijpt naar eerdere zaken. Niet alleen een zaak uit het verleden van Vos komt voorbij, maar ook een zaak van Jillian Chandra, de nieuwe Commissaris, blijkt hier een belangrijke rol te spelen.

Het resultaat is een kleurrijk weefwerk van personages, verhaallijnen, motieven en afleidingsmanouvres.

“De Stenen Engel” is weer een dikke pil van ruwweg 400 pagina’s. Maar hij boeit van begin tot einde. Hewson stelt niet teleur.

Waardering: 8-/10


Lees “De Stenen Engel” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.