American Assassin – Vince Flynn

Titel: American Assassin
Auteur: Vince Flynn
Uitgever: Karakter
ISBN: 978 90 452 1285 2

Op 12 oktober komt de film “American Assassin” in de bioscoop. Een mooie gelegenheid om het boek waarop de film is gebaseerd opnieuw uit te geven. “American Assassin” is absoluut niet het eerste boek dat ik over Mitch Rapp lees. Het is wel het eerste boek dat Vince Flynn over deze hoofdpersoon schreef.

In “American Assassin” wordt Mitch Rapp gerecruteerd door een organisatie die officieel niet bestaat. Vanuit zijn eigen motieven wordt hij klaargestoomd als geheim wapen tegen het terrorisme. Het eerste deel van het boek gaat over zijn bootcamp en verdere training, later mag hij op missie, om uiteindelijk terecht te komen in Beiroet, waar diverse milities elkaar naar het leven staan. En dan geldt er op dat moment nog wel een staakt het vuren…

“America Assassin” is een puik voorbeeld van een verfilmbaar boek: veel geweld, aanhakend bij de actuele vijanden van de VS en voldoende psychologie om het allemaal nog een beetje aannemelijk te maken. Natuurlijk kun je allerlei kanttekeningen zetten bij het concept dat je geweld als entertainment gebruikt, of dat dit propaganda is. Het zal vast kloppen. Maar “American Assassin” is simpelweg een vlot leesbaar boek, waarmee je even weg bent uit de sleur. Benieuwd hoe de film is geworden.

Waardering: 7,5/10


Lees “American Assassin” zelf!

Koop bij bol.com

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.