Als ik aan je denk – Laura Lippman

Titel: Als ik aan je denk
Auteur: Laura Lippman
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 8077 6

Het eerste dat opvalt aan “Als ik aan je denk” is de aanprijzing van Tess Gerritsen, die Laura Lippman “een van de beste thrillerschrijvers van dit moment” noemt. Dat is nogal een claim. Het grappige dat diezelfde claim ook bij “Verdwenen Zusjes” werd gemaakt. Dat boek viel in eerste instantie tegen, maar maakte een sterke comeback.

Het iets later gelezen “Als ik weg ben” wist het niveau echter niet te evenaren. Ik was nieuwsgierig hoe het derde boek van Laura Lippman, “Als ik aan je denk”, zou uitpakken.

Eerst even het verhaal: Luisa ‘Lu’ Brant is de eerste vrouwelijke openbaar aanklager in Howard County. Ze komt uit een familie met aanzien, want haar vader vervulde die rol jarenlang met verve. Gelijk op haar eerste dag krijgt ze een moordzaak op haar bordje, die ze met redelijk succes oplost

Op de achtergrond speelt er echter nog van alles, waarbij vooral een voorval uit het examenjaar 1980 van groot belang is. En dan vooral de rol van haar broer. Vanuit wisselend tijdsperspectief vertelt Laura Lippman ons wat er allemaal speelt en speelde, om uiteindelijk naar een “verrassend eind” toe te werken.

Alleen blijkt dat eind helemaal niet zo verrassend. Goed, ik zag het niet aankomen, maar dat komt vooral doordat ik simpelweg niet door “Als ik aan je denk” gegrepen kon worden. De tijdssprongen zijn onduidelijk, er zijn teveel kleine verhaaltjes en sublijntjes die niet worden uitgewerkt en… nou ja.. het boek boeit gewoon niet.

Dus schaam je niet, en laat dit boek gewoon lekker links liggen. Ook Tess Gerritsen kan het fout hebben…

Waardering: 4/10


Lees “Als ik aan je denk” zelf!

Koop bij bol.com

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, ‘s avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *