Het virus (Atlantis 2) – A.G. Riddle

Titel: Atlantis (2): Het virus
Auteur: A.G. Riddle
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7529 7

Halverwege vorig jaar las ik “De Oorsprong”, het eerste deel van de Atlantis-trilogie van A.G. Riddle. Ik merkte toen op dat Riddle zijn naam eer aan doet. Af en toe is het verhaal volstrekt onbegrijpelijk. Hetzelfde gevoel van vertwijfeling had ik bij het tweede deel. Wie is er nou de held? Wie de vijand? Mede doordat er sinds deel één een half jaar is verlopen, was het me niet helemaal duidelijk.

Goed, wat wel meteen helder is, is dat Kate bij het goede kamp hoort. Zij is althans de ik-persoon, die naarstig op zoek is naar een medicijn tegen de pest. David en Dorian staan elkaar naar het leven, maar beide worden ze gesteund door een grotere entiteit, en beide denken ze te vechten voor het voortbestaan van de mensheid. Ik kon het eerste boek er niet bij pakken (ik was niet thuis en was offline), dus ik had echt geen idee.

En toch bleef het boeien. Niet alleen omdat ik wil weten wie bij wie hoort, maar ook omdat Riddle heel goed gebruik maakt van het aloude Twin Peaks model. Langzaam maar zeker worden de dingen steeds vreemder en vreemder. Hoe meer antwoorden er komen, des te meer vragen stel je jezelf. Langzaam vorm je een theorie over hoe de zaken ineen grijpen. Een onmogelijke theorie. Een vergezochte theorie. Een theorie die nergens op slaat. Je wilt verklaren hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat een man, die al twee keer doodgeschoten is, doodleuk door de kamer loopt waar zijn eigen lijk ligt. Je wilt weten waarom Kate steeds meer visioenen krijgt. Nou ja, je wil het allemaal weten!

Het is net X-files….

Dus lees dit boek en volg Kate op haar zoektocht naar de waarheid, op zoek naar een serum. Ontdek langzamerhand hoe de Immari en Syndicate zich tot elkaar verhouden.

Althans… lees dit boek, maar lees eerst het eerste deel. Dat zal je leesplezier een stuk verhogen!

Waardering: 8,5/10

Lees “Het Virus (Atlantis 2)” zelf

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.