Mond, hartje, buik, poepen – Pascale Companjen

Titel: Mond hartje buik poepen
Auteur: Pascale Companjen
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 978 90 452 0209 9

 “Mond, hartje, buik, poepen” is een initiatief van Stichting Dichterbij. Pascale Companjen staat wel genoemd als auteur. Maar eigenlijk is ze de grafisch vormgever van dit reiskoffertje met gedichten van cliënten van Stichting Dichterbij die een verstandelijke beperking hebben.

Wat vertel jij wanneer iemand je vraagt wat je visie is op eten, bewegen, en gezond leven? Je weet het vast niet zo te omschrijven als de dichters van Dichterbij.
Een van deze dichters is Melvin van Meurs. Zijn visie: “Fietsen en onderweg kijken, naar mooie meisjes, naar aardige dames, vind ik gezond, belangrijk, interessant. Onderweg kijken of er iets bij zit. Ik heb nog geen vriendin, ben al veel te lang vrijgezel, daarom vind ik fietsen leuk.”

De gedichten staan dicht bij het leven van alledag. Geen poespas, geen ingewikkeld woordspel. Recht uit het hart. Dit is Kunst. Alledaags, begrijpelijk. Diepzinnig, stof tot nadenken. Maar vooral uit het leven gegrepen. “Wat is een gezonde leefstijl? Honderden antwoorden vind ik in dit prachtige boek” (voorwoord).

“Mond, hartje, buik, poepen” is een geweldig boek om cadeau te doen.  Aan iemand die een oppepper verdient, iemand die worstelt met de balans tussen eten en bewegen, als je niet weet wat te geven, maar vooral aan iemand die je een glimlach wilt schenken. Het boek is mooi geïllustreerd als een reiskoffer. “De reis gaat door het gedachtegangenstelsel van mannen en vrouwen met een verstandelijke beperking” (inleiding).

Ga je mee op reis?

Waardering: 7,5/10


Lees “Mond, hartje, buik, poepen” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.