Jij&ik en al het moois om ons heen – Riet Wille

Titel: Jij & ik en al het moois om ons heen. Een posterboek met 12 gedichten
Auteur: Riet Wille
Uitgever: Davidsfonds/Infodok
ISBN: 978 90 590 8965 5

De natuur is een prachtig fenomeen, waar kinderen dol op zijn. Kinderen vinden het heerlijk om te spelen in het zand en in de zee, schelpen of steentjes zoeken,… Daarnaast is de natuur heel waardevol voor ons, mensen. Door de opwarming van de aarde komt deze natuur steeds meer in het gedrang. Niet enkel volwassenen, maar ook kinderen zijn zich hiervan bewust. Denk maar aan de gigantische media-aandacht rond dit thema, de vele klimaatmarsen waar kinderen en jongeren zich toe engageren, biologische en gezonde voeding,…

Daarom stelde Riet Wille vorig jaar een dichtbundel “Jij & ik en al het moois om ons heen” samen als ode aan de schoonheid van de natuur. Het werd een bundel met een honderdtal gedichten die over de natuur gingen: over dieren, bloemen, de zee, de seizoenen, bomen. Deze gedichten werden vergezeld met prachtige tekeningen van Martijn van der Linden.

Enkele van deze gedichten zijn door samensteller Riet Wille zelf geschreven. Andere gedichten zijn geschreven door o.a. Ted van Lieshout, Hans & Monique Hagen, Edward van de Vendel,…

Van boek naar poster

Nu heeft Riet Wille uit “Jij & ik en al het moois om ons heen” twaalf mooie gedichten geselecteerd, en uitgebracht in groot formaat. Twaalf poster, waarbij je iedere maand een nieuw gedicht kunt bewonderen. De perfect manier om de hele maand van dit prachtige gedicht te genieten en het te telkens te bekijken als je daar zin in hebt. Ook nu weer kunnen we genieten van de prachtige illustraties van Martijn van der Linden.

“Water
komen
alle druppels
van de regen
elkaar tegen
als ze later
samen water
zijn in zee” (Poster 2, Hans & Monique Hagen)

Het resultaat van “Jij & ik en al het moois om ons heen. Een posterboek met 12 gedichten” mag er zeker zijn. Het is echt prachtig om die mooie illustraties en gedichten in het groot te bewonderen. Het formaat is A3, en de bladeren zijn van stevig karton. Een degelijke kwaliteit dus.

Een waar plezier

Dit posterboek is voor elke leeftijd een plezier om te lezen en te bekijken. Ikzelf blader door het boek, om dan telkens terug gecharmeerd te zijn van de tekst of de tekeningen. Het vormt één samenhangend geheel, de tekeningen maken het af.  Zo heb je een tijger op de fiets, of een krokodil in een hangmat. En luchtmatras. Hoe vaak je ook kijkt, het blijft genieten.

Ik heb altijd al kunnen genieten van gedichten, en “Jij & ik en al het moois om ons heen. Een posterboek met 12 gedichten” is een originele manier om mensen met poëzie in aanraking te laten komen. De prachtige tekeningen maken het gedicht levendig, zodat het ook voor kinderen toegankelijk is. Het zorgt telkens ook bij mij voor een lach op mijn gezicht. De opzet is dus absoluut geslaagd in mijn ogen. Het is iets anders dan wat ik normaal gezien lees, en ik moet toegeven, het smaakt naar meer!

Waardering: 8/10


Lees “Jij & ik en al het moois om ons heen. Een posterboek met 12 gedichten” zelf!

(of kies voor de uitgebreidere dichtbundel)

Posterboek:


Koop bij bol.com

Bundel:


Koop bij bol.com

Over Severine

Een echt boekenworm, leest liefst van al thrillers, hoe meer spanning hoe beter. Daarnaast houdt ze ook veel van muziek en katten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.