Sniper 8: 100% Focus – Jack Coughlin

Titel: 100% focus
Auteur: Jack Coughlin
Uitgever: Karakter
ISBN: 978 90 452 1239 5

Na een stuk of zeven delen in de Sniper serie heb ik wel een beetje een idee wat ik van Jack Coughlin mag verwachten. En inderdaad, “Sniper 8: 100% focus” is weer precies wat ik verwacht had.

Coughlin maakt ook in dit deel gebruik van zijn beproefde recept. Kyle Swanson klimt dan wel steeds hoger binnen het bedrijf Excalibur, maar hij gaat nog steeds regelmatig op missie. Helemaal nu de missie dit keer naar hém op zoek gaat. Het begint met een aanslag tijdens de begrafenis van zijn vriend. De bom, verborgen in het graf, ontploft wanneer de kist daalt en laat de nodige schade achter.

Kyle wil wraak. En hij niet alleen. Ook de weduwe, die we kennen als Coastie, wil het vak weer in.

Het spoor voert al snel naar een doelwit, alleen blijken de kaarten net wat anders te liggen.

Beproefde receptuur

Ik zei het al eerder, Coughlin gebruikt een beproefd recept. We hebben vriendschappen, brothers-in-arms, verraad, een vleugje terroristische fundamentalisten uit het verre oost en natuurlijk het binnenlandse politieke steekspel, waarbij politici door de bad guys worden gemanipuleerd en heel braaf doen wat er van ze verwacht wordt: de inlichtingendiensten kortwieken.

Zo een beproefd recept zou kunnen gaan vervelen. Altijd weer dezelfde ingrediënten. Altijd meer van het zelfde. Bij Jack Coughlin werkt het echter juist goed. Je weet wat je kunt verwachten en krijgt precies wat je wilt. Een lekker toegankelijke, maar spannende spionage/actiethriller. Heerlijk.

Waardering: 7,5/10


Lees “Sniper 8: 100% Focus” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.