Sniper 7: Dodelijk bedrog- Jack Coughlin

Titel: Sniper7: Dodelijk bedrog
Auteur: Jack Coughlin
Uitgever: Karakter
ISBN: 978 90 452 1323 1

Kyle Swanson is nog niet helemaal hersteld van zijn verwondingen die hij bij zijn eerdere avonturen opliep, maar dat weerhoudt hem er niet van samen met zijn officieuze peetvader de strijd aan te gaan met Somalische piraten. Dit biedt hen een mooie gelegenheid een nieuw wapen uit te proberen.

Maar de échte strijd in dit boek gaat niet tegen piraten, maar tegen een hoge CIA-functionaris die zijn pensioen wil aanvullen door geheimen te verkopen aan de Taliban. Eén van die geheimen is Kyle Swanson. Het verraad is des te pijnlijker, omdat Swanson en de verrader een verleden samen hebben.

Nietsvermoedend trekt Swanson naar Afghanistan voor een missie die al heel snel de verkeerde kant op gaat. Dat de assistent van de nieuwe Amerikaanse president Swansons’ Task Force Trident niet kan pruimen maakt hem het leven extra zuur, aangezien hij hierdoor niet op de gebruikelijke support kan rekenen.

De rest van het boek draait om de vraag of Swanson zijn eigen hachje kan redden en daarbij, haast en passant, kan voorkomen dat de macht in Pakistan (en dus ook de kernwapens van dat land) in handen van een fundamentalist vallen. Normaal gesproken zou je als lezer geen twijfel hebben over het antwoord. Maar bij dit zevende deel van de Sniper-serie is dat nog geen uitgemaakte zaak…

Coughlin gaat met “Dodelijk bedrog” door zoals we dat van hem gewend zijn. Zijn personages gebruiken zich zoals gewoonlijk (behalve één bijzonder opvallend verschil), maar de omstandigheden zijn erg afwijkend. Daardoor krijgt dit deel een andere dynamiek en wordt het boek spannender dan gebruikelijk.

Dit boek past prima in de koffer. En omdat het erg leuk lezen is, was ik blij dat ik het op vakantie bij me had.

Waardering: 7,5/10


Lees “Sniper 7: Dodelijk bedrog” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *