Zack – Kallentoft & Lutteman

Titel: Zack
Auteur: Kallentoft & Lutteman
Uitgever: Xander
ISBN: 9978 94 016 0357 7

Als je begint te lezen in “Zack” is de eerste gedachte: “Dit ken ik al”. Een verhaal over een man, in Stockholm, die elke avond uitgaat en daarbij een lijntje coke niet afslaat, bevriend is met een kleine crimineel en regelmatig met een andere vrouw naar huis gaat. Niet echt origineel, en het ded me wel heel sterk terugdenken aan de Stockholm trilogie van Jens Lapidus.

Dan, nadat Zack met moeite aan een politie-inval ontsnapt , komt de verrassing: Zack Herry is politie-inspecteur. En een goede ook, zij het dan met het eerder genoemde “randje”.

Zack en zijn collegas van de Speciale Eenheid worden op een moordzaak gezet: vier Thaise prostituees zijn vermoord, met twee kogels elk. Een dodelijk schot en één schot in de schaamstreek.

Zijn dit lustmoorden van een of andere zieke geest? Zit er een racistisch motief achter? Of speelt er iets anders? Ik hou mijn lippen stijf op elkaar. Maar ik durf wel toe te geven dat er een paar grove verrassingen bij zitten. En hier en daar een scéne die me achter de oren doet krabben: als je dit kunt verzinnen, ben je dan niet toe aan therapie?

“Zack” boeit. Ondanks de ongelukkige start is het een spannende misdaadthriller. In de traditie van Larsson en Lapidus, maar gelukkig geen goedkope kopie.

Waardering: 7,5/10


Lees “Zack” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.