Stockholm Trilogie, deel 3 – Val Dood – Jens Lapidus

Titel: Stockholm Trilogie, deel 3 – Val Dood
Auteur: Jens Lapidus
Uitgever: Bruna
ISBN: 978 90 229 9456 6

Na het briljante “Snel Geld” en het iets moeilijker te volgen vervolgdeel “Bloedlink” volgt het derde en laatste deel uit de Stockholm-trilogie uit de pen van schrijver en strafrechtadvocaat Jens Lapidus. Het is dat een recensie iets meer om het lijf moet hebben dan een enkel woord, anders kon ik volstaan met “Briljant”. Of, misschien toch wat uitgebreider: “Een misdaadthriller van exceptionele klasse”.

Ook in dit deel volgen we meerdere hoofdpersonen tegelijk. Op de eerste plaats Joego-maffia dochter Nathalie Kranjic, die aan haar rechtenstudie bezig is maar de onderwereld in wordt gesleurd. De tweede is Martin Hägerstrom, een echte Zwedo. Van hoge afkomst, maar afgedaald naar het gepeupel met zijn keuze bij de politie te gaan. Hij begint aan een undercoveroperatie, waarbij hij vriendjes moet worden met JW, die we goed kennen uit het eerste deel van de serie.

En dan is er de verhaallijn van Jorge, die in contact komt met een crimineel mastermind en een enorme overval plant. Eentje die anders verloopt dan gedacht.

Heerlijk, snel, spannend met onverwachte wendingen. Alles in het teken van het snel scoren van floes, maar met een diepgang die niet veel auteurs aan hun karakters kunnen meegeven. Want ook zaken als respect, macht, onderlinge verhoudingen en familie-eer spelen een belangrijke rol.

Ik hoop dat Lapidus met het afsluiten van de trilogie niet stopt met het schrijven, want deze boeken zijn weliswaar superdik, maar nog steeds te dun.

Waardering: 8,5/10


Lees “Val Dood” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.