Sophie Hannah – Kleine meid

Titel: Kleine meid
Auteur: Sophie Hannah

Uitgever: De Kern
ISBN: 978 90325 1152 4

Vol spanning, gedrevenheid en ongeloof worstel je je door gênante, pijnlijke en manipulatieve momenten die Alice overkomen.
 Het leven van Alice lijkt perfect totdat ze zwanger raakt van haar man David. Tijdens en na de zwangerschap blijven ze bij in zijn ouderlijk huis bij zijn moeder wonen. Maar wat zich daar allemaal afspeelt en heeft afgespeeld is rondom stuitend.

Als Alice Fancourt terugkomt van de fitness club vliegt de angst haar naar de keel, de voordeur staat op een kier! “Het duurt een paar seconden, en dan zie ik het duidelijker. O, god” (p.15). In de wieg ligt een andere baby, niet haar eigen dochter 
Florence maar een volstrekt onbekende baby, niet haar eigen kleine meid.

Alice daalt af in een stroomversnelling van onzekerheid en “gekte”. Niemand lijkt haar te geloven als ze beweerd dat Florence haar baby niet is. David en zijn moeder Vivienne gooien het op een postnatale depressie. Maar waarom gaan David en Vivienne zich dan zo uiterst eigenaardig, bezitterig, manipulatief
 en psychopatisch gedragen? “Hij torent boven me uit met zijn armen over elkaar gevouwen. Hij kijkt op me neer, schudt zijn hoofd en sist tussen zijn tanden, genietend van mijn schaamte” (p.218).

Alice schakelt de politie in en zet alles op alles om te bewijzen dat ze niet compleet is doorgedraaid. Maar als de politie geen actie onderneemt neemt Alice zelf het heft in handen. Ondertussen moet ze het controlerende, manipulatieve gedrag van haar schoonmoeder Vivienne zien te trotseren en de gespeelde onschuldigheid van haar tot psychopaat ontpopte man David zien te doorstaan. Alice komt achter een gruwelijke gebeurtenis die te maken heeft met de dood van David’s eerste vrouw Laura, is Alice zelf nog wel veilig?

Zodra de politie de melding binnenkrijgt dat zowel Alice als de baby spoorloos zijn verdwenen wordt er eindelijk een uitgebreid onderzoek op poten gezet, maar is het niet te laat? Zullen ze Alice en de baby nog wel levend aantreffen? Had Alice toch gelijk dat de kleine meid niet haar dochter Florence was?

Kleine meid is een bloedstollende thriller van Sophie Hannah. D de wendingen, de gecompliceerde relaties, de ongezonde en beladen sfeer die hangt tussen de Fancourt familieleden is ronduit “mind blowing”. Het boek houdt je spanning vast. Je eigen onderzoekende geest i draait overuren om alle gecompliceerde situaties en theorieën te verwerken. Het blijft een spannend verhaal tot op de laatste bladzijde.

Beoordeling: 8/10


Lees “Kleine meid” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.