Paradijsvogels – Nathalie Pagie

Titel: Paradijsvogels
Auteur: Nathalie Pagie
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7352 5

Als je zin hebt in lekkere lichte literaire kost, dan zit je met “Paradijsvogels” goed. Het boek draait om Tara, een eigenwijze journaliste die tegen haar zin naar Aruba wordt gestuurd. Jarenlang deed ze aanvragen voor onderzoeksreizen. Steeds werden die geweigerd vanwege de financiële situatie. Maar nu moet ze naar Aruba, om daar een als “journalistiek product” vermomd reclameverhaaltje te schrijven. Collega Diego blijft, lichtelijk jaloers, achter op de redactie.

Tara wordt op Aruba door een vriendin meegenomen naar een feest. Daar heeft ze een wat vreemde ontmoeting met een jong, angstig meisje. En een vervelende ontmoeting met de lokale Officier van Justitie. Daarmee wordt een deksel van een beerput getrokken. Ze probeert te achterhalen wat er aan de hand is, waarbij Diego een goede steun biedt. Perverse sexuele fantasieën, corruptie en druggebruik. Aruba is inderdeed -op een bizarre manier- one happy island.

Zoals uit de openingszin al blijkt is “Paradijsvogels” geen boek dat ooit in een literaire canon zal komen, nog zal het allerlei prijzen in de wacht slepen. Maar oh, wat is het heerlijk om na een dag hard werken met dit boek onder de dekens te kruipen. Het boek doet precies wat het moet doen: het verzet je gedachten en zorgt voor een lekker ontspanningsmomentje. En dat is zoveel waard.

Waardering: 7/10


Lees “Paradijsvogels” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.