Een nieuw begin – Angelique Haak

XZeTitel: Een nieuw begin
Auteur: Angelique Haak
Uitgever: De Crime Compagnie
ISBN: 978 94 610 9308 0

Angelique Haak maakte in september 2017 haar debuut met “Een nieuw begin”. Ze maakt hiermee letterlijk en figuurlijk een nieuw begin, door haar kantoorbaan te verruilen voor een vrij bestaan als schrijfster. Haak is opgegroeid in Rotterdam, waar “Een nieuw begin”  zich grotendeels afspeelt.

“Au verdomme“, is de openingszin van “Een nieuw begin” , waarmee Angelique Haak meteen de toon zet.

Het verhaal zelf: Jennifer Brugman, een gedreven rechercheur hervat haar leven met het aanvaarden van een nieuwe baan in haar geboortestad Rotterdam. Ze verhuist hiervoor van Groningen naar Rotterdam. Door de voorvallen uit het verleden heeft Jennifer regelmatig paniekaanvallen. Ze heeft hierdoor ook  problemen in de omgang met mannen. Toch zit ze niet bij de pakken neer: “Ze gaat de strijd aan met haar demonen i.p.v. ze uit de weg te gaan” (p.14).

 Jennifer is eenzaam, gefrusteerd en vertrouwt niemand. Zeker mannen niet. Op haar eerste werkdag, wordt Jennifer Brugman meteen  met een moord geconfronteerd. Samen met haar nieuwe collega’s gaat ze aan deze heftige moordzaak werken: het opsporen van een moordenaar. Opvallend is dat de dader bij elk slachtoffer een aanwijzing voor de politie achterlaat die met de Griekse Mythologie te maken heeft. Gaat het hen lukken om deze mysterieuze (serie)moordenaar te vinden? En lukt het Jennifer om haar demonen achter zich te laten? “Ze wilde niet langer in deze angst leven en wilde haar leven terug” (p. 183).

Ik heb in tijden niet zo’n goed boek gelezen en genoten van de schrijfstijl van Angelique Haak. De schrijfster trakteert ons op innemende hoofdpersonages, waar je je heel goed in kunt verplaatsen. De collegiale sfeer onderling en betrokkenheid bij elkaar die Haak beschrijft, maakt ook dat het een fijn boek om te lezen is. Zelfs Jolanda met haar dikke buik was er” (p. 308).

“Een nieuw begin” moet je beslist gelezen hebben. Hoewel, moeten… willen is passender. Dit boek wil je achter elkaar uitlezen, zo spannend is het. Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats op het eind van het verhaal. Met een bijzonder, niet verwacht, verrassend einde.

Waardering: 8/10


Lees “Een nieuw begin” zelf!

Koop bij bol.com

Over Joke Z

Ik lees graag thrillers, romans, informatief, historische romans, ya, non-fictie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.