Het goud van Ashanti -James Crosbie

Titel: Het goud van Ashanti
Auteur: James Crosbie
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 5323 7

Als Colin Grant na vier jaar weer uit de gevangenis komt weet hij een ding zeker: die kleine criminaliteit, daar zit geen toekomst in. Zijn maten willen graag dat hij weer meedoet en Grant geeft toe. Ze voeren een roof uit, die hopeloos mislukt. Maar al zijn maten (en hijzelf) komen met de schrik vrij. De volgende klus, dat moet de klapper worden.

Maar eerst besluit hij onder te duiken in Afrika, waar zijn oom in een cacao-fabriek werkt. Hij geniet van Afrika, maar dan is daar de verleiding: hij bezoekt een grote diamantenmijn en de grootste goudmijn van West-Afrika. En als hij dan in een vliegtuig naast 3 miljoen pond aan goud zit, dan is het plan al snel duidelijk. Hij en zijn vrienden gaan het goudvliegtuig kapen.

En zo begint de planning van de roof, en de roof zelf. Een roof die alle betrokkenen genoeg zal opleveren om “binnen” te zijn.

Volgens de uitgever is “Het goud van Ashanti” gebaseerd op een waargebeurd verhaal, én is Crosbie zelf een van Schotlands meest beroemde criminelen, verantwoordelijk voor de drie grootste bankovervallen in het land zelf. Een crimineel die zelf ook twintig jaar heeft gezeten. Deze achtergrond is bij het schrijven van het boek ongetwijfeld zeer van pas gekomen. En eerlijk is eerlijk: het leest alsof de schrijver weinig moeite heeft moeten doen om een sfeer te creeëren. Het verhaal stroomt zonder al te veel barriéres voort. Geen pretenties, geen literair gedoe, maar gewoon een lekker verhaal. Een verhaal met een happy end, maar anders dan je misschien zou hebben verwacht.


Lees “Het goud van Ashanti” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.