Casa Familia – Nathalie Pagie

Titel: Casa Familia
Auteur: Nathalie Pagie
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7792 9

Tara, de eigenwijze journaliste die we al kennen van “Paradijsvogels” moet met haar redactie naar de Ardennen. Haar krant is namelijk gefuseerd met een andere krant, dus moet er team worden gebuild. En dat doe je al survivallend, is de gedachte. Maar Tara is niet zo van het survivallen en trekt er zelf op uit. Op zoek naar verhalen.

Op een van haar solo-excursies raakt ze betrokken bij een knokpartij in de lokale kroeg. Het wordt haar al snel duidelijk dat de betrokkenen er liever niet over praten. Tara ruikt een verhaal. Ze neemt Diego (voor wie het survivallen een heerlijke afleiding is van zijn uit elkaar vallende huwelijk) op sleeptouw omdat ze een verhaal ruikt. Maar dat het verhaal zoveel stof zou doen opwaaien, vermoedde ze niet.

Van de kroegruzie komt ze terecht in een intimidatiezaak, handel in (illegale) opgezette dieren en zelfs een kinderhand op sterk water.

Net zoals “Paradijsvogels” is ook “Casa Familia” lekker luchtig leesvoer. Ideaal voor op het strand, bijvoorbeeld als je in Andalusië vakantie viert. Daar vindt de ontknoping namelijk plaats.

De plot zit iets complexer in elkaar dan bij het vorige boek, maar op de één of andere verknipte manier is het allemaal heel erg logisch. Inhoudelijk kan ik er eigenlijk weinig meer over zeggen, omdat dan het spoiler-alert zou afgaan. En dan blijft er van het leesplezier weinig meer over. Maar het is duidelijk dat dit boek een nieuw deel is in een serie. Ben benieuwd wat hierna volgt.

Waardering: 7/10


Lees “Casa Familia” zelf!

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.