Het bewijs van een lichaam – Alexandria Marzano-Lesnevich

Titel: Het bewijs van een lichaam
Auteur: Alexandria Marzano-Lesnevich
Uitgeverij: Hollands Diep
ISBN: 978 90 488 272 5

In haar zomerbaan bij een advocatenkantoor ontdekt Alexandria, dat tegen de doodstraf zijn lastig wordt, als je de oorzaak van een misdaad kent. Zij duikt in het verleden van de dader Ricky Langley.

“Het bewijs van een lichaam”  wordt verteld in drie delen. Het eerste deel gaat over de misdaad, deel twee bespreekt de gevolgen en het slotdeel gaat over de rechtszaak. In het eerste deel gaan de hoofdstukken afwisselend over Alexandria en Ricky. Het tijdsperspectief wisselt. Het ene hoofdstuk vindt in het heden plaats, terwijl het andere zich in het verleden afspeelt. Gelukkig begint elk met een plaats- en tijdsaanduiding, zodat je goed kan volgen waar je bent in de tijd. Tijd die heel belangrijk is in dit verhaal, net als het verleden achter je laten.

Het tweede deel gaat over de impact die het verleden van Ricky en Alexandria op hun heden heeft. In deel drie doet Alexandria onderzoek in de rechtszaak rond Ricky. Ze  ontdekt meer en meer de parallellen in haar leven met dat van Ricky. Uiteindelijk weet ze de gebeurtenissen een plaatsje te geven. Daardoor krijgt ze haar eigen leven op de rit.

Aan het eind van het boek wordt duidelijk dat Alexandria het verleden niet meer de rug toekeert en niet meer op de vlucht slaat. “Ze zegt tegen het verleden: vergezel me dan maar weer in mijn leven.” (p.364). Het verhaal heeft een lange aanloop nodig. We hebben echt tijd nodig om erin te komen en goed te begrijpen waar het eigenlijk om gaat. De lezer leert de personages Ricky en Alexandria goed kennen. Je krijgt inzichten in hoe de gebeurtenissen  hun karakters zich gevormd hebben. Voor mij was het eerste deel moeilijk om door te komen, door de vele wisselingen van plaats en tijd. Ook de lange beschouwende en soms afstandelijke zinnen maakte het soms te lezen. Meerdere keren dwaalde mijn aandacht af.

Waardering 7/10


Lees “Het bewijs van een lichaam zelf”

Koop bij bol.com

Over Joke Z

Ik lees graag thrillers, romans, informatief, historische romans, ya, non-fictie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.