De zesde man – David Baldacci

Titel: De zesde man
Auteur: David Baldacci
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 978 90 229 9901 1

Het is vaker geprobeerd: een film of een boek waarin twee genres gecombineerd worden. Dat zijn riskante pogingen, want meestal lukken ze niet echt. David Baldacci probeert in “De Zesde Man” een spionagethriller te combineren met een rechtbankverhaal en slaagt bijzonder goed in zijn opzet. Geen wonder dus, dat dit boek al in de eerste week na verschijnen bovenaan stond in de lijst van bestsellers.

Waar gaat het om in “De Zesde Man”? Moeilijk te zeggen, als je niet teveel weg wilt geven. Maar het draait enerzijds om Edgar Roy, die in de federale gevangenis zit en verdacht wordt van zesvoudige moord. Sean King en Michelle Maxwell zijn door de advocaat van Roy gevraagd om wat onderzoek te komen doen. Maar nog voor ze aangekomen zijn, ontdekt King dat hij advocaat is geworden. Want de oorspronkelijke advocaat wordt vermoord aangetroffen. Omdat King en het slachtoffer oude vrienden waren, wil King de zaak tot een goed einde brengen en tegelijkertijd uitvogelen wie zijn vriend heeft gedood.

Wat elementen die verder nog de kop opsteken: spionage, intrige, politiek gekonkel, dreigementen, vuil spel, een gecompliceerde relatie en spanning. Heel veel spanning.

Het blijkt maar weer eens te meer uit dit boek: Baldacci is geen schrijver. Hij is een artist. Een tovenaar die met willekeurige letters en woorden een briljant, meeslepend verhaal weet neer te zetten, waarin alles klopt. Baldacci is de koning van de thriller. Baldacci rules!

Waardering: 10/10


Lees “De Zesde Man” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.