De kleine getuige – Jilliane Hoffman

Titel: De kleine getuige
Auteur: Jilliane Hoffman
Uitgever: De Fontein
ISBN: 978 90 261 3930 7

Na “Vergelding”, “De laatste getuige”, “In een vlaag van waanzin”, “Doodsangst” en “De snijkamer” is “De kleine getuige” het zesde boek van Jilliane Hoffman dat ik mag lezen. Na het dagenlange nazinderende slotakkoord uit “De snijkamer” lagen de verwachtingen sowieso erg hoog.

Na een (zoveelste) ruzie met haar zus vertrekken Faith en haar vierjarige dochtertje halsoverkop van een verjaardagsfeestje. Ze heeft iets te veel gedronken en is dan ook nog eens domweg haar handtas en mobieltje vergeten. Daarenboven woedt er een orkaan en is ze de weg kwijt. Na een botsing zet ze haar auto eventjes langs de kant om tot zichzelf te komen.

Plots schrikt ze wakker door een jonge vrouw die op haar raam komt kloppen en om hulp smeekt. Voor ze haar kan helpen nemen twee mannen het meisje mee en geven ze Faith een teken dat ze haar mond moet houden.

Ze rijdt door naar huis en zwijgt in alle talen. Ze zwijgt tegen haar man, tegen de politie,… Was het meisje aan drugs verslaafd? Was ze dronken? Hielpen de mannen haar of waren ze een gevaar? Liepen Faith en haar dochtertje zelf ook risico? In het journaal hoort ze wat later dat het dode lichaam van het meisje is gevonden, ze is op gruwelijke wijze vermoord. Haar dochtertje zegt dat dit het meisje was dat mamm niet wilde helpen. Vanaf dan raakt Faith beetje per beetje dieper en dieper in de problemen.

Op dat moment keek Faith naar Jarrod en kwam er een verlammende gedachte bij haar op. Als Jarrod nu al zo naar haar keek, met nauwelijks verholen minachting voor haar lafheid en haar stilzwijgen… Als hij nu al niet geloofde dat ze niet had beseft dat Angelina Santri gevaar liep, terwijl er nog maar sprake was van één man… Hoe zou hij dan over haar oordelen als hij wist dat er twee mannen waren geweest? Dat was het vlekje op de muur. Daar zat Faith, op de trap van haar mooie huis, starend naar de familiefoto’s aan de muur, die in een rij omlaag liepen tot aan de huiskamer. Langzaam gleed haar blik naar de hoek waar Jarrod en zij altijd de kerstboom neerzetten, naar de bank waar ze zo vaak hadden liggen vrijen, naar de drempel van de voordeur, waar hij haar overheen had gedragen toen ze hier kwamen wonen. Herinneringen aan hun leven voordat hij het met Sandra had aangelegd, een leven dat ze zo graag terug zou krijgen. Een wurgende angst greep haar bij de keel: het besef dat het allemaal voorbij kon zijn. Voorgoed. Hij was al eerder bij haar weggelopen. Hij was iets met die meid begonnen en had hun huwelijk emotioneel al de rug toegekeerd toen alles nog goed was. Waarom zou hij dan nog blijven nu het fout ging en zij er een puinhoop van maakte? Waarom zou hij blijven? En ze raakte in paniek.(p.118-119)

Jilliane Hoffman kan als geen ander de spanningsboog vasthouden. Het boek leest erg makkelijk weg en eenmaal het uit is, kijk je al uit naar haar nieuwe. Het is zeker een aanrader, maar het haalt niet de kwaliteit van haar vorige boek.

Waardering: 7/10


Lees “De kleine getuige” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.