Otto-Jan zegt JA tegen slijmen – Tommy Greenwald

Titel: Otto-Jan zegt JA tegen slijmen
Auteur: Tommy Greenwald
Uitgever: Abimo
ISBN: 978 94 623 4204 0

Dit boek winnen? Klik hier (tot 20/10/2014)

Otto-Jan is eigenlijk niet zo heel handig. Want in “Otto-Jan zegt NEE tegen lezen” deed hij alle mogelijke moeite om maar niet te hoeven lezen (meer moeite dan het lezen hem gekost zou hebben). In “Otto-Jan zegt JA tegen slijmen” moet hij zelfs nog meer moeite doen, om te voorkomen dat hij op zomerkamp wordt gestuurd. De enige oplossing die hij ziet om zijn zomervakantie te redden: slijmen!

En dus raakt Otto-Jan verzeild in een schoolmusical over de uitvinder van… keukenpapier. (Wat op zichzelf al briljant is, want hoe kom je in hemelsnaam op het idee om daar een musical over te schrijven)? Maar in liefde, oorlog én voor hogere rapportcijfers is alles geoorloofd.

“Otto-Jan zegt JA tegen slijmen” is net zo geestig en vermakelijk als het anti-leesboek dat aan deze titel voorafging. Greenwald slaagt er ook uitstekend in de vriendschappen en verliefdheden uit het eerste deel verder uit te werken. Hierdoor heeft het ook de nodige diepgang (maar niet té diep voor de doelgroep). Niet dat je het eerste deel per sé gelezen moet hebben om dit deel te kunnen volgen, want Otto-Jan doet niet moeilijk over een terugblik of twee, waardoor je snel weer up-to-date bent. Dus heb je iets gemist (of ben je het vergeten)…geen probleem.

Waardering: 8-/10


Lees “Otto-Jan zegt JA tegen slijmen” zelf!

– Dit deel is nog niet verkrijgbaar –

Wel verkrijgbaar:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *