Hoera! Lappa is jarig / Lappa op de boerderij – Mirjam Visker

Titel: “Hoera! Lappa is jarig” en “Lappa op de boerderij”
Auteur: Mirjam Visker
Uitgever: LAPPA BOOKS BV
ISBN: 978 90 821149 4 2 en 978 90 821149 5 9

Lappa is een heerlijke, kleurige creatie van Mirjam Visker. Mirjam Visker heeft een reeks van kinderboeken geschreven en geïllustreerd waar Lappa de hoofdrol in speelt. De boeken zijn voor kinderen vanaf 3 jaar. Het mooie van boeken voor kinderen is dat iedereen deze kan lezen. Het komt niet vaak voor dat lekkerlezen.net kinderboeken recenseert maar Lappa is een bijzondere creatie. En ieder boek met mooie illustraties in felle kleuren die een positieve boodschap uitstralen, moet je wel delen. Diep van binnen blijven we allemaal kinderen en worden we allemaal blij van vrolijkheid.

Wie is Lappa? Lappa is een hele schattige figuur, het is een hondje. Lappa heeft een guitig kameraadje, de altijd vrolijke hondje Wof die lekker speels is, een echte spring-in-het-veld. De figuur van Lappa is zeer vertederend en misschien komt dat wel door de antropoformische trekjes. Zo heeft Lappa een rood truitje, een blauwe broek en laarzen aan en niet te vergeten een gele sjaal om. Dat past ook helemaal bij hem. Dat is Lappa gewoon.

Lappa maakt allerlei avonturen mee, soms zijn dat alledaagse en soms minder alledaagse avonturen. In “Hoera! Lappa is jarig” is Lappa jarig. En dat moet feestelijk gevierd worden! Het wordt een speciale dag. Zo is er een heuse feestauto en er is een smakelijke verjaardagstaart. De vriendjes van Lappa zijn ook van de partij. Het spannendste is dat er tijdens de verjaardag iets onverwachts gebeurt waardoor de rillingen je over het lijf lopen maar het komt helemaal goed. Het wordt een verjaardag om nooit te vergeten.

In “Lappa op de boerderij” gaat Lappa uit logeren bij zijn opa op de boerderij. Wetenswaardigheden van een boerderij worden kundig en begrijpelijk voor kinderen uitgelegd. Tegelijkertijd voert Mirjam Visker ludieke elementen op. Zo komt er ook een struisvogel op de boerderij voor, niet direct iets wat je zou verwachten. Dit maakt het voor kinderen spannend en daarnaast ook leerzaam.

Natuurlijk lees je als volwassene deze boeken in een zucht uit maar dat maakt de pret er niet minder om. Mirjam Visker kan je weer naar je kindertijd transporteren toen alles nog een feest leek. Alles was spannend. De boeken zijn prachtig vormgegeven en door haarzelf geïllustreerd. Ze werkt voornamelijk met primaire kleuren waardoor de kleuren van het papier spatten. Het blauw is diep blauw, het rood is diep rood. De boeken hebben een duidelijke educatieve waarde voor kinderen. Het zijn ideale boeken om samen met je kind te lezen en voor te lezen. Ook als je geen kinderen hebt, zijn de boeken van Lappa bijzonder om in je bezit te hebben omdat ze zo’n positiviteit uitstralen. Het maakt je leven letterlijk en figuurlijk kleuriger.

Waardering: 9/10


Lees “Hoera! Lappa is jarig” en “Lappa op de boerderij” zelf (voor)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *