Grote Brutale Hippo – Stuart Trotter

Titel: Grote Brutale Hippo
Auteur: Stuart Trotter
Uitgever: Aerial Media Company
ISBN: 978 94 026 0165 7

Stuart Trotter is een illustrator, schrijver en ontwerper uit Engeland. Hij creëert al 25 jaar prachtige illustraties. Ook voor kinderboeken. Zo heeft hij zo’n beetje voor alle kinderboekenuitgeverijen gewerkt waarvan Oxford University Press niet de minste is. Hij doet aan ‘character’ illustratie zoals Winnie the Pooh en Wallace and Gromit. Daarnaast werkt hij als ontwerper voor reclamebureaus zoals Saatchi & Saatchi.

Kinderboeken zijn zowel leuk voor kleine kinderen als voor grote kinderen. “Grote Brutale Hippo” is een heerlijk (kinder)boek waarvan de kleuren erg aansprekend zijn. Het allermooiste zijn uiteraard de illustraties van de dieren waaraan iedere lezer veel plezier zal beleven. Het hoofdpersonage is, hoe kan het ook anders, een nijlpaard. Hippo is een brutaal en eigengereid nijlpaard. De andere personages zijn grappig en hebben zelfs ietwat menselijke trekjes. Zo zit er een krokodil op een fiets maar lijken ook de gezichtsuitdrukkingen op die van mensen. De grote en brutale Hippo leert aan het einde van het boek wel zijn lesje. Kinderboeken kennen vaak een happy end en daar is “Grote Brutale Hippo” gelukkig geen uitzondering op.

Het blijft moeilijk om kinderen op te voeden. Gelukkig zijn er opvoedkundige boeken.  Maar de rol van kinderboeken om iets bij te brengen mag zeker niet onderschat worden. Kinderen omgangsvormen en fatsoen aanleren is essentieel. “Grote Brutale Hippo” leert op humoristische wijze (zonder belerend vingertje) dat je “dank je wel” en “alsjeblieft” moet zeggen. Dit maakt het boek bij uitstek geschikt om kinderen iets aan te leren. Daarnaast is dit boek zeer onderhoudend. Het boek is ideaal om voor het slapengaan voor te lezen.

Waardering: 9/10


Lees “Grote Brutale Hippo” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.