Doornroosje – Elodie Fonacci en Eric Puybaret

Titel: Doornroosje
Auteur: Elodie Fondacci & Eric Puybaret
Uitgeverij: Abimo Jeugd
ISBN: 978 94 6234 4341

Wie kent het verhaal niet: “Doornroosje”? Charles Perraut tekende het verhaal van “De schone slaapster” al op in 1697 in zijn boek “Sprookjes van Moeder de Gans”.
Anderen kennen het verhaal wellicht van de Gebroeders Grimm, van iets latere datum. Zij gaven het verhaal ook de naam “Doornroosje”.  Er bestaan nog oudere versies, met een wat ander verloop, iets minder kindvriendelijk dan de kindvriendelijke versie van bijvoorbeeld Walt Disney.

Nu is er het prachtig geïllustreerde boek van Fondacci en Puybaret. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en dus duidelijk kort gehouden.

Aan de hand van het aantal feeën dat de geboortefeest van de kleine prinses bezoekt, lijkt het dat Fondacci en Puybaret zich op de versie van Perraut hebben gericht. Het einde en het feit dat de koning en koningin mee in slaap zijn gevallen zijn weer Grimm-elementen. Elementen die ook beter passen in dit kleine-kinderen boek.

Zoals gezegd, de tekeningen zijn prachtig. Slechts een pietlut (zoals ik) zal vallen over enkele eigenaardigheden. Zo geeft de tekst aan dat Doornroosje zich aan de spoel bij het spinnen prikt. De illustratie lijkt mij echter meer kantklossen. Vreemd vond ik ook dat zodra de prinses in slaap is gevallen ze ook een nachtjapon aanheeft en niet meer de groene jurk die ze net daarvoor aanhad. Magie van de fee?
Maar zoals ik zei, geneuzel van een pietlut. Zoekt u een leuk boekje voor de (klein)kinderen, dan zal “Doornroosje” van Fondacci en Puybaret vast in de smaak vallen.

Wellicht laat ik u nog weten wat mijn neefje van het boek vindt. Hou facebook daarvoor maar in de gaten.

Beoordeling: 7/10


Lees “Doornroosje” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *