Trip – Judith Visser

Titel: Trip
Auteur:
Judith Visser
Uitgever:
Boekerij
ISBN: 978 90 225 5282 7

Als de vader van de 17-jarige Amber voor zaken op reis is en de zomervakantie begint, houdt Amber het niet uit met haar steeds neurotisch wordende moeder. En dan niet neurotisch zoals elke puber-moeder dat is, maar echt neurotisch, doodsbang voor het kleinste vuiltje of -de hemel verhoede het- een bacterie. Amber wordt er helemaal gek van en besluit om, samen met haar Tsjechische Wolfshond Yuriko, de zomer bij haar neef Stan in Rotterdam te gaan logeren.

Stan is echter niet echt meer de persoon die ze zich herinnert. Zijn drank- en drugsgebruik was – zo blijkt- altijd al een probleem, maar nadat zijn vriendin hem liet zitten liep het helemaal de spuigaten uit. Amber probeert hem eerst nog te dekken, maar dan gebeuren er een paar dingen die het haar steeds moeilijker maken om voor hem op te komen. Mooi is het stuk waarin Stan haar in iets betrekt waardoor ze op de vlucht moeten voor de politie. Weggedoken in een redelijk creatieve schuilplaats vervloekt Amber de paranoia van Stan, maar ontdekt dat de diagnose paranoia niet betekent dat ze niet achter je aan zitten.

“Trip” is geschreven in een stijl zonder overbodige franjes. Ongecompliceerd taalgebruik, vlot geschreven en met personages die voldoende diepgang hebben om de boel boeiend te houden. Een zwak punt in het boek is wel dat er al vroeg in het boek signalen komen die duidelijk hinten op wat er aan het eind gebeurt. Hierdoor is het, wanneer het dan eindelijk zo ver is, geen verrassing meer, wat de spanning juist niet verhoogt, maar juist in laat zakken. Daarmee is “Trip” zeker geen verspilde moeite. Het is een lekker leesbaar boek, wat je een paar uurtjes vermaak biedt. En hoe je het ook went of keert: je blijft lezen.


Lees “Trip” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *