Secret Scouts en de verloren Leonardo – Dennis & Wendel Kind

Titel: Secret Scouts en de verloren Leonardo
Auteur: Dennis Kind & Wendel Kind-Wagenaar
Uitgeverij: House of Sprouts
ISBN: 978 90 820353 0 8

Een bezoekje aan de bejaarde buurvrouw mevrouw Zemel, levert de zussen Sophie en Lisa een schets op die doet denken aan de stijl van Leonardo da Vinci. Samen met hun twee beste vrienden, de broers Jack en Tom gaan ze op onderzoek uit om te achterhalen of ze zich stinkend rijk kunnen

rekenen. In de bibliotheek van hun vader, kunsthistoricus van beroep, ontdekken ze bij toeval een geheime kamer, die hen dichter bij Leonardo da Vinci brengt dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. En zoals dat gaat met geheime kamers, leidt deze ontdekking tot een opeenstapeling van spannende avonturen.

In “Secret Scouts en de verloren Leonardo”  neemt het schrijversechtpaar Kind de lezer mee in de mogelijke geschiedenis achter de verloren Leonardo. In 2012 ontdekten onderzoekers in het Palazzo Vecchio in Florence , achter een dubbele muur, sporen van een mysterieus kunstwerk dat van de hand van de schildersmeester kan zijn.  Ook andere feiten zijn vervlochten in het verhaal, zoals de onverklaarbare reden waarom da Vinci de engel op “De Aankondiging” met niet-loodhoudende verf schilderde.

“Secret Scouts en de verloren Leonardo”is een jeugdboek uit deze tijd. Zonder een smartphone en  diverse apps was de geschiedenis van Leonardo anders verlopen. Je bent echt oud als je nog weet wat een floppy disk is. De avonturiers krijgen een zwarte vierkante ding is in handen, maar hebben geen benul wat het is en hoe het werkt. Slechts door een boek van een computernerd en wat zoekwerk op de laptop kan het raadsel van het plastic vierkantje opgelost worden. Toch lijkt dit schijfje de poort naar nieuwe avonturen.

“Secret Scouts en de verloren Leonardo” belooft een eerste deel te zijn uit een nieuwe jeugdserie over de lotgevallen van Sophie, Lisa, Jack en Tom.  Zullen de volgende delen verklaren wat de witte hermelijn betekent die steeds opduikt in de geheime kamer en meereist in de tijd? Komen we er dan achter wie ook gebruik maakte van de orrery?  Wanneer volgt deel twee?  De serie richt zich op lezers van negen tot vijftien jaar, maar net zoals bij de Harry-Potterreeks zullen ook genoeg volwassenen kunnen genieten van deze avonturenroman.

Waardering: 7 ½ /10


Lees “Secret Scouts en de verloren Leonardo” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.