Beroemde Buren – Cathy Hopkins

Titel: Beroemde Buren
Auteur: Cathy Hopkins
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 978 90 225 5820 1

Jess Hall krijgt Beroemde buren! Nadat haar moeder overleed, kwamen zij en haar broer Charlie bij hun oma te wonen. Hun vader wilde zijn kinderen echter graag bij zich hebben en hij neemt een nieuwe baan: hij wordt beheerder van een luxe appartementencomplex. Hij, Charlie en Jess mogen daar ook gaan wonen. Jess ziet er tegenop om bij haar oma weg te moeten, ook omdat ze verder weg komt te wonen van school en haar beste vriendin Pia.

Als ze erachter komt dat op Porchester Park 1 een heleboel beroemdheden komen te wonen, verandert haar mening. Op school wordt ze spontaan ook een beroemdheid, als ze erachter komen dat er beroemde acteurs in hetzelfde gebouw als Jess wonen. Voor Jess wordt het minder leuk, als haar kat Dave niet meer bij haar mag wonen en zij niet meer mag trainen in het zwembad van het gebouw. En Alisha, een van de beroemde dochters die in het gebouw woont, doet nogal vervelend tegen haar. Toch worden Pia, Charlie en Jess uitgenodigd op Alisha’s grote verjaardagsfeest. Ze doen hun best om zich uit te dossen voor het thema Belle en het Beest, maar aangekomen op het feest, staan ze nogal voor schut. Een poos later biedt Alisha haar excuses aan en haar broer JJ zorgt ervoor dat Jess weer kan trainen in het zwembad. Langzaamaan raken ze allemaal bevriend met elkaar. Het wordt voor Jess nog mooier als Dave weer terug kan komen, Pia ook op Porchester Park te wonen komt en ze bij de zwemwedstrijd haar record verbreekt.

De beschrijving van “Beroemde Buren” liet me geloven dat het een chicklit was. Toen ik het boek opensloeg en begon te lezen kwam ik erachter dat Jess pas veertien jaar is en het verhaal dus meer voor jongeren bedoeld is. Ondanks dat is “Beroemde Buren” een goed boek. Het is vlot geschreven en het is op geen enkel moment saai. Ik wilde door blijven lezen, ook doordat het verhaal niet alleen maar oppervlakkig over sterren gaat. Jess worstelt ook nog met het verlies van haar moeder en dat is op een geloofwaardige manier  in het boek verwerkt. Ik vind het alleen jammer dat de momenten waarop ze verdriet heeft, nogal snel voorbij zijn en een beetje afgeraffeld lijken. Het is algauw weer goed. Al met al is “Beroemde Buren” een heerlijk meidenboek met een extra laagje. Een leuk detail is dat het verhaal zich in Londen afspeelt en voor wie er wel eens geweest is, zullen er herkenbare plaatsen in het boek zitten.

Waardering: 8/10


Lees “Beroemde Buren” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.