Attractopia – Erik Persoons

Titel: Attractopia
Auteur: Erik Persoons
Uitgeverij: Kramat
ISBN: 978 94 624 2069 4

Maak je klaar voor een ritje door dit leuke pretpark!

Luna is één van de tien gelukkigen die een duoticket wint voor de opening van het nieuwe pretpark Attractopia. Ze is dolgelukkig en kijkt er samen met haar beste vriend en tevens buurjongen Vince dan ook erg naar uit. Voor de opening van het park heeft Luna echter verschrikkelijke nachtmerries. Zou dit een waarschuwing zijn…?

Op de dag van de opening gebeuren er al snel vreemde dingen. Een kapotte geluidsinstallatie, het opduiken van een elfde deelnemer…. En lijkt die niet op de jongen uit haar dromen? Wanneer er tijdens het parkbezoek attracties stilvallen en deelnemers verdwijnen is Luna op haar hoede en wil ze koste wat het kost het mysterie oplossen. Zelfs als niemand haar gelooft. Zal ze hierin slagen?    

“Attractopia” is een spannende  jeugdthriller geschreven door 41 jongeren onder de regie van Erik Persoons. Het is ongelofelijk hoe deze verschillende jongeren los van elkaar een verhaal hebben kunnen schrijven dat zo goed in elkaar zit. Erik Persoons is perfect in zijn opzet geslaagd. Het schrijfexperiment mag zeker een succes genoemd worden.

Het verhaal is vlot geschreven, en alhoewel het een jeugdthriller is, is het absoluut ook voor volwassenen een plezier om te lezen. De spanning zit er van bij het begin in bouwt gestaag verder op. Door de korte hoofdstukken leest het boek als een trein. Of moet ik zeggen rollercoaster? Het plot neemt verschillende wendingen, en hoewel ik een ervan wel zag aankomen heeft het einde mij toch verrast. Er zit ook een boodschap in, nl dat er aan een verhaal altijd twee kanten zijn.

Naast spanning wordt er in “Attractopia” ook aandacht gegeven aan andere thema’s zoals vriendschap, verliefdheid en jaloezie. Dit alles geschreven zoals de jongeren het zelf zien en beleven:  “Ik zal die jongens nooit begrijpen! Hoe kan hij er nu zo licht overheen gaan? Mijn antwoord schijnt hem helemaal niets te doen. Het lijkt wel alsof hij mij gewoon gevraagd heeft welk weer het is, zo normaal vindt hij het precies allemaal.” (p.80)

Erik Persoons mag erg trots zijn op het uiteindelijke resultaat van “Attractopia”.
Ik kan dan ook alleen maar positief zijn en ik raad het boek dan ook aan aan iedereen die van een spannend en fantasierijk verhaal houdt!

Waardering: 9/10


Lees “Attractopia” zelf!

Koop bij bol.com

Over Severine

Een echt boekenworm, leest liefst van al thrillers, hoe meer spanning hoe beter. Daarnaast houdt ze ook veel van muziek en katten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.