De stad, de kroeg en de man – Eva Hoeke

Titel: De stad, de kroeg en de man
Auteur: Eva Hoeke
Uitgever: Meulenhoff
ISBN: 978 90 290 9034 6

Eva Hoeke is freelance journalist en schrijft voor “Het Parool” regelmatig een column over het leven in Amsterdam (De stad), de bezoekjes aan Café Pleinzicht (De Kroeg) en haar vriend. Ze doet dit op een mooie, pure manier, waarin het rauwe karakter van de Amsterdammer goed zichtbaar wordt, samen met het gouden hartje dat in verreweg de meeste gevallen achter de ruwe bolster schuil gaat.

Haar columns zijn nu gebundeld in “De stad, de kroeg en de man”, waarbij ze soms een antwoord krijgen in de vorm van een column door Marcel van Roosmalen.

Nu moet ik toegeven dat die laatste naam me meer zegt dan de naam van Hoeke. Van Roosmalen ken ik van mijn studietijd, toen hij in Intermediair stukjes schreef over zijn bezoek aan diverse events. Met een heerlijk sarcasme wist hij van zelfs de meest banale gebeurtenis een prikkelend verslag te doen.

Hoeke heeft een zelfde stel; tongue-in-cheek, feilloos legt ze de menselijke imperfecties bloot (inclusief die van haarzelf). De stukjes zijn openhartig, luchtig en herkenbaar. Daardoor lees je “De stad, de kroeg en de man” in no-time uit. En je krijgt haast zin om naar Amsterdam te gaan verhuizen (en dat is voor mij een hele stap…)

Waardering: 7/10


Lees “De stad, de kroeg en de man” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.