Dat zei mijn vrouw vannacht ook al – Michiel Eijsbouts

Titel: Dat zei mijn vrouw vannacht ook al
Auteur: Michiel Eijsbouts
Uitgeverij: Meulenhoff
ISBN: 978 90 290 8819 0

Michiel Eijsbouts is televisiemaker, onder meer beroemd van het spelletje Lingo, waar hij de deskundige “jury” vertolkt. Daarnaast is hij tekstschrijver en televisiemaker. En ook is hij de man die de “Rokerskerk” heeft opgericht. Dat laatste had eigenlijk al een waarschuwing moeten zijn, maar toen ik aan “Dat zei mijn vrouw vannacht ook al” las, was ik dat even vergeten.

In “Dat zei mijn vrouw vannacht ook al” zijn Bert en Michiel de mensen die een copyshop moeten runnen. Zwaar werk, want de kopieerbranche is niet al te geweldig. Het aantal klanten is minimaal en de mensen die wél komen zijn voor de heren eigenlijk onwaardig om geholpen te worden. Maar ja, het moet he… dus als ze de klant niet wegjagen, mag hij zijn kopietje draaien.

Wat doe je, als je zo een uitzichtloos baantje hebt? Je wordt ongelofelijk melig. zo ook de heren in dit boek, die bij elke gelegenheid een opmerking belonen met het nogal kansloze commentaar: “Dat zei mijn vrouw vannacht ook al”.

Dit boek is een verzameling humor, maar dan wel het soort humor waar je toevallig van moet houden. Voor mij werkt dit soort humor totaal niet. Misschien een gevalletje “Schoenmaker blijf bij je leest”, want ik heb heel sterk het gevoel dat de dialogen op tv wel zouden kunnen werken, als je er maar de juiste lichaamstaal bij laat zien. Maar op papier slaan de grappen hartstikke dood (althans, zolang je niet halfdronken of ongelofelijk stoned bent).

Nee, als je deze links laat liggen, mis je er niets aan (waarop de auteur ongetwijfeld zo reageren met: “Dat zei mijn vrouw ook al”).

Waardering: 3/10


Lees “Dat zei mijn vrouw vannacht ook al” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.