Het huis van de nacht 5: Onveilig – P.C. Cast & Kristin Cast

Titel: Onveilig – het Huis van de Nacht
Auteur: P.C. Cast & Kristin Cast
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 978 90 225 6150 8

“Onveilig” is het vijfde deel in de serie van het Huis van de Nacht. Toch lijkt P.C.  Cast ervan uit te gaan dat herhaling van wat vooraf is gegaan nodig is. Voor mij handig, ik heb de eerdere boeken niet gelezen.

Het boek begint met een droom van  Zoey Redbird. Ze droomt over een ontmoeting met Kalona, een ontmoeting die haar veel duidelijk maakt over haar band met deze Vogelman en de relatie met haar voorouders.

Gaande het verhaal  wordt steeds meer duidelijk dat dit verhaal niet een simpel Hollywood story zal zijn waarbij kristal helder is wie de good guys zijn en wie de bad guys. Of girls natuurlijk, aangezien de vrouwen een belangrijke rol hebben in de vampierwereld die we voorgeschoteld krijgen.

P.C.  & Kristin Cast maken wel duidelijk dat je een keus hebt aan welke kant je staat.  De verandering van Stevie Rae is al bekend, maar daar blijft het niet bij. Er komt een nieuwe Rode Vampier bij in ‘Onveilig’.

Vaak minutieus worden dialogen en gebeurtenissen uitgeschreven. Dit komt de snelheid van het verhaal niet ten goede. Zo worden in het begin van het boek de vriendengroep en de Rode Halfwassen aan elkaar voorgesteld, wel tot drie keer toe. Uiteraard, de bewoording en daarmee de sfeer is anders, maar toch…

Des te opvallender is dan eigenlijk de snelheid aan het eind bij de Cruciale Gebeurtenis. Ik zal niet teveel verklappen wat er gebeurt. Maar juist als het erop aan komt lijkt het wel of het maximaal te vullen pagina’s is bereikt en er gauw een einde aan het boek moet komen.

Het verhaal weet net genoeg te boeien om op een druilerige zondag het boek niet aan de kant te leggen, maar om nou te zeggen dat ik reikhalzend naar het vervolg uitkijk, nee, maar het ligt op het nachtkastje klaar…

Waardering: 6.5/10


Lees “Het huis van de nacht – Onveilig” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *