Dochter van de Zilv’ren maan – Marieke Frankema

Titel: Dochter van de zilv’ren maan
Auteur:Marieke Frankema
Uitgeverij: Books of fantasy
ISBN:978 9460 860 317

Kyra groeit op in een gemeenschap waar de maan aanbeden wordt. Ieder jaar kiest haar stam een nieuwe koningin van de maan: een meisje van een jaar of achttien die de wijze ondersteunt in haar magie, geneeskunst, zegeningen voor de stam.

Tijdens een van deze maanfeesten leert Kyra Tobias kennen. Ze zijn nog jong, maar overtuigd dat ze voor elkaar geschapen zijn. Wanneer Kyra

koningin van de maan wordt, vraagt Tobias haar ten huwelijk. Dolgelukkig willen ze gauw een gezin stichten. Jaren verstrijken zonder dat deze zegening hen ten deel mag vallen. Kan Aza, of kan de maan uitkomst bieden? Is het geluk hun gegund?

Wanneer Kyra vermoord wordt gevonden laat ze haar dochtertje Mara achter. Tobias is spoorloos. Wie neemt de zorg over voor dit maanwitte kind, zo anders dan anderen?  Alleen Aza durft het aan. Ze kan Mara echter niet behoeden voor pesterijen. Mensen denken vreemde dingen wanneer je anders bent dan anderen, zeker wanneer je moeder ook nog eens is vermoord. Eenzaam groeit Mara op. Steeds weer dringt de vraag zich op: wat is er gebeurd tijdens dat eerste maanfeest van Mara? Is ze een vloek? Verleden en heden wisselen zich af om de antwoorden te vinden.

Dit is het verhaal van “Dochter van de zilv’ren maan”, de debuutroman van Marieke Frankema. Het boek werd bekroond met.de Castlefest Book Award.

Nu denk ik bij fantasy al gauw aan trollen, elfen, kobolten of andere wezens. Hiervan is echter geen sprake. Ja, er is magie, maar geen grootse toverkunst. De meeste magie wordt gevonden via geneeskrachtige planten. Eigenlijk is het een verhaal over een eenzaam meisje dat worstelt met haar identiteit. Het is het verhaal van het lelijke jonge eendje.

Waar het boek eindigt, verwacht je een vervolg. Dit verhaal is nog maar net begonnen. Van Frankema ligt het volgende boek al klaar, maar hopelijk vergeet ze Mara niet.

Waardering: 7 / 10


Lees “Dochter van de zilv’ren maan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *