De Weg van de Schaduw – Alexey Pehov

Titel: De weg van de Schaduw
Auteur: Alexey Pehov
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 6041 9

Nadat Harold de Schaduw in “De Vloek van de Schaduw” door de Koning van Valiostr op pad werd gestuurd om een artefact op te halen vertrok hij met een reisgezelschap bestaande uit mensen, gnomen, kobolden en elfen. Het hele eerste deel, dat echt enorm sterk aan “In de ban van de Ring” deed denken, bereikt het gezelschap de stad Ranneng.

Dit is waar dit tweede boek uit de serie verder gaat. In Ranneng gebeurt het één en ander, waardoor de mysteries uit het eerste deel nog wat meer in Nevelen gehuld worden. Tegelijkertijd wordt de waarheid steeds duidelijker. Harold begint dromen te krijgen die hem in wakende toestand helpen om de missie van de groep te vervullen. Daarnaast beginnen de voorvallen wel bijzonder veel overeenkomsten te vertonen met de Profetiën die de dwaze (?) nar Kli-Kli de hele tijd rondbazuint.

Zoals dat in een fantasy-trilogie behoort is deel twee het deel waarin de zwaarden wat meer gekruist worden. Waar deel één vooral in het teken stond van het leren kennen van de hoofdpersonen, barst de strijd in deel twee pas echt los. Helaas verliezen we daarbij ook een paar van de personages die we net hebben leren kennen….

Ik ben iemand die van actie houdt, dus deel twee beviel me een stuk meer dan het eerste. Maar dat kan ook zijn omdat ik bij deel één nog een beetje moest wennen aan de nieuwe wereld waarin ik me ineens onderdompelde.

Op naar deel 3!

Waardering: 8,5/10


Lees “De weg van de Schaduw” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.