Bloedverwant (Bathory duologie, deel 1)- Tosca Lee

Titel: Bloedverwant
Auteur: Tosca Lee
Uitgever: Kok
ISBN: 978 90 435 2785 9

“Bloedverwant” is het eerste deel van een duologie, dat is gebaseerd op ware feiten.  Tosca Lee laat de lezer kennismaken met de afstammelingen van Elizabeth Bathory, bijgenaamd “De bloedgravin”.  Elizabeth Bathory is dan ook de bekendste en meest productieve vrouwelijke seriemoordenaar aller tijden.

Elizabeth Bathory martelde en vermoordde in haar leven meer dan zeshonderd dienstmeisjes.  Waar ze ook naartoe ging, overal werden er lijken gevonden.  De Hongaarse koning vond dit verdacht en stelde dan ook een onderzoek in.  Elizabeth’s medeplichtigen werden veroordeeld tot de dood op de brandstapel.

Als echtgenote van een oorlogsheld en tevens nicht van de voormalige koning van Polen, alsook nicht zijnde van de prins van Transsylvanië werd zij gespaard. Alhoewel ze nooit berecht werd moest ze wel de rest van haar leven doorbrengen in één van haar kastelen waar ze in 1614 stierf.

De naam Bathory is sindsdien altijd een vloek geweest.  Verschillende partijen zijn dan ook reeds tientallen jaren op zoek naar haar geheime dagboek.  Dit geheime dagboek wordt door de afstammelingen “De Heilige Graal van de Bloedverwanten” genoemd.  Hier begint dan het verhaal van één van Elizabeth Bathory’s afstammelingen met de naam Emily Porter.

Van begin tot eind weet het verhaal te boeien.  Het is spannend geschreven.  De verschillende onverwachte wendingen in het verhaal maken van dit boek een ware page turner.  Meermaals wordt de lezer op een dwaalspoor gebracht.

De uitgever maakte een verwijzing naar “De Da Vinci Code” geschreven door Dan Brown.  Dit creëert echter verwachtingen die in dit boek niet helemaal waargemaakt worden.  Zo had bijvoorbeeld de geschiedenis van Elizabeth Bathory iets meer uitgewerkt mogen worden.  Het boek eindigt met een cliffhanger.  Jammer genoeg is het tweede deel nog niet in vertaling verkrijgbaar.  Het eerste boek is echter zeker een aanrader voor de liefhebber van een spannend verhaal.

Waardering: 7/10


Lees ‘Bloedverwant’ zelf!

Koop bij bol.com

3 reacties

  1. Deze lijkt me super leuk. Ik hou van spannende boeken waardoor je de tijd gewoon vergeet, lekker verdwalen in een boek. Deze staat zeker op mijn nog te lezen lijst

  2. Deze staat zeker op mijn nog te lezen lijst. Ik hou van spannende boeken waardoor je gewoon de tijd vergeet en je persee wilt doorlezen.

  3. Zwaar teleurgesteld. Veel boeken gelezen in mijn leven, van klassieke literatuur tot spannende romans, niet-christelijke en christelijke boeken, maar dit boek is echt saai. Veel teveel beschrijvingen, plot is niet pakkend, hoofdpersoon is deprimerend. Ik snap vooral niet waarom dit boek in een christelijke boekhandel wordt verkocht, want het christelijk geloof speelt er nauwelijks een rol in. In tegendeel, het verhaal is zeer duister en deprimerend. Bij de beschrijving staat er nergens dat dit het eerste deel is van een tweeluik. Het einde vond ik toen raar en kwam er daarna pas achter dat er nog een deel is. Ik zal het vervolg zeker niet lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.