Aan het Hof van Eden – Joelle Charbonneau

Titel: Aan het Hof van Eden
Auteur: Joelle Charbonneau
Uitgever: Karakter
ISBN: 978 90 452 1243 2

Het Koninkrijk Eden ontleent zijn kracht en veiligheid aan de windmolens op de turbines die de lichtbollen aandrijven. Daarmee wordt het gevaar van de Xhelozi afgeweerd. Toch is het rijk in oorlog. Wanneer de koning en kroonprins de dood vinden, kijkt iedereen naar de volgende personen in de lijn voor troonsopvolging.

Prinses Carys en Prins Andreus zijn al van jongs af aan een hecht team. Niet alleen omdat ze tweeling zijn, maar ook omdat ze een geheim delen. Nu moeten ze echter tegen elkaar strijden voor de troon. Dat begint redelijk gemoedelijk, maar intriganten spelen de twee uit elkaar.

Zwaarden, kastelen, een vleugje profetie. Er zijn nog net geen draken, maar het is duidelijk dat Charbonneau zich heeft laten inspireren. Zoals “De Test” deed denken aan “De Labyrintrenner” en “De Hongerspelen”, zo doet “Aan het Hof van Eden” denken aan Game of Thrones. Maar in tegenstelling tot GoT is dit boek wél te volgen zonder dat je allerlei notities moet maken om te inventariseren wie nu een hekel heeft aan wie. Dat is, wat mij betreft, een groot voordeel.

“Aan het Hof van Eden” kostte mij slechts een weekendje lezen. Heerlijk, los van alles: lekker in de tuin, drankje en hapje in de nabijheid en lezen maar!

Waardering: 7,5/10


Lees “Aan het Hof van Eden” zelf!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.