Liefs voor Lila – Abbi Glines

Titel: Liefs voor Lila
Auteur: Abbi Glines
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 978 90 452 1775 8

Bestseller auteur Abbi Glines schrijft (soft) erotische romans, die je niet kan vergelijken met de 50 tinten serie van E.L. James. Het publiek van Abbi Glines is wat jonger. Het zijn boeken voor 16+, die ook in het rijtje (New) Young Adult thuishoren. Glines heeft het er maar druk mee, boek na boek verschijnt van haar. Na het afronden van de Rosemary Beach serie verscheen er de Sea Breeze serie. En nu is er dan de Sea Breeze meets Rosemary Beach serie waarvan “Liefs voor Lila” het tweede deel is. Gaat dit de lezer dan niet vervelen? Kennelijk niet, want liefde (en erotiek) blijft een onderwerp dat boeit!

Rosemary Beach

Rosemary Beach is een klein elitair plaatsje in Florida, waar Lila Kate Carter beschermd is opgegroeid. Ons kent ons zo gezegd.
“Iedereen wist dat daar rijke en beroemde mensen woonden.”(p. 35)
Maar betekent rijk zijn ook verwend zijn? Hier wordt meestal vanuit gegaan. Uit niets blijkt dit in “Liefs voor Lila” waarin de hoofdpersoon Lila Kate haar eigen weg probeert te zoeken.

Romantiek

Lila Kate heeft ouders die van elkaar houden. Hierdoor heeft ze  een rooskleurig (sprookjesachtig) beeld van de liefde gekregen.
“Niemand kon eraan twijfelen of die twee van elkaar hielden; het straalde van ze af. Ik had altijd gedacht dat ik net zulke geweldige romantiek in mijn leven zou hebben en had met niets minder genoegen willen nemen. Maar tot mijn grote verdriet was ik op mijn tweeëntwintigste nog steeds voor niemand gevallen.” (p. 5)

Onaanraakbare

Lisa wordt gezien als de onaanraakbare. Ze is gehoorzaam, volgt de regels, wordt niet dronken, feest niet en slaapt niet met elke jongen in de stad! Maar, op het moment dat ze dit uit de mond van Cruz Kerrington hoort doet dit wat met haar.

“Ja, ik was gehoorzaam. Ik volgde de regels. Maar dat wilde nog niet zeggen dat ik koud was. Zo ben ik helemaal niet. Dat is niet eerlijk! (p. 12)

Wie is die Cruz Kerrington eigenlijk? Lisa en Cruz zijn samen opgegroeid en nu op zijn twintigste is Cruz een echte vrouwenversierder. Hij zet graag de bloemetjes buiten en lust wel een slokje. Maar waarom lijkt het alsof hij een hekel aan Lisa Kate heeft?

Wijde wereld

Op een dag besluit Lila dat ze op avontuur wil, de “wijde wereld” intrekken. Ze vertrekt naar Sea Breeze en springt daar meteen de eerste de beste avond uit de band met Eli. Stilt ze daar haar honger naar avontuur? Wat er allemaal gaat gebeuren en wat voor rol Eli en Cruz daar in spelen lees je in “Liefs voor Lila”.

Tijdens het lezen verwacht je niet anders dan dat Lila en Cruz een stel worden. Vooral ook omdat Lila besloten heeft om het over een heel andere boeg te gaan gooien. Of dit ook gaat lukken?

Eigenlijk doet “Liefs voor Lila” mij aan de bekende Bouquetreeks of de drie stuiver romannetjes van vroeger denken. Ze krijgen elkaar altijd, maar eerst doen ze alsof ze een hekel aan elkaar hebben. Kortom het is voorspelbaar en dus ideaal om aan het strand te lezen! Blijft dit lang genoeg boeien? Voor mij in ieder geval niet, ik vind het te zoet, te klef en weinig realistisch. “Liefs voor Lila”  bevat geen moeilijke woorden en heeft korte hoofdstukken. Het schijnt een typische Abbi Glines te wezen vol hete (ruige) vrijpartijen en het daarbij behorende taalgebruik: “Ik wil dat je met me neukt. Mijn vingers drukten in de huid van haar billen, terwijl ik me terugtrok en nog dieper in haar stootte. Kreunend van genot beet ik in haar schouder.” (p.130)

De hoofdpersonen hebben in hun jeugd met elkaar opgetrokken en Lila Kate was toen al “smoor” op Cruz, maar hij niet op haar. Lila Kate is lief, beleefd en netjes. Cruz doet zich stoer voor, zet flink de bloemetjes buiten en wil eigenlijk geen serieuze, maar wel makkelijke relaties, zoals bijna alle mannen in de boeken van Abbi Glines.

Voor mij was dit de eerste keer, dat ik een boek van Abbi Glines las. “Liefs voor Lila” is los van de serie te lezen, maar na één boek van Abbi Glines heb ik het wel gehad.

Waardering 5/10


Lees Liefs voor Lila zelf!

Koop bij bol.com

Over Joke Z

Ik lees graag thrillers, romans, informatief, historische romans, ya, non-fictie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.