Het Spel van Floor – Renee van Amstel

Titel: Het spel van Floor
Auteur: Renee van Amstel
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 978 90 452 0721 6

E.L. James heeft echt wat ontketend. Na haar “Vijftig tinten…” serie zijn alle remmen los en verschijnt het ene na het andere erotische boek, dat vooral onder vrouwen gretig aftrek vindt. Denk bijvoorbeeld aan “Geheim Verlangen” van Maya Banks, of “Verslaafd aan Jou” van Sylvia Day.

Ik moet toegeven: ook ik (geen vrouw) werd wat nieuwsgierig. Toen “Het Spel van Floor” binnenkwam, bleek geen van de recensentes die het genre eerder bespraken beschikbaar. Dus heb ik me opgeofferd voor een heel nieuwe leeservaring.

En nieuw was het. Ik lees het verhaal van Floor, dat al eerder in het boek “De Overgave van Floor” begon. Floor heeft een nieuwe baan als marketingmanager van WAN! een lifestyleblad voor vrouwen. Zij reikt het idee aan om iets over BDSM te schrijven, waarbij ze haar eigen kinky ervaringen verzwijgt. Ook de avontuurtjes die ze met Jon (ontmoet bij het tijdschrift) beleeft houdt ze voor zich. En voor je het weet organiseert een degelijk vrouwenblad een beginnerscursus BDSM met lezers. Deze verhaallijn wordt natuurlijk afgewisseld met de nodige spannende scenes.

Tja. Het is weer wat anders.

En het is duidelijk niet mijn genre. Sterker: dit boek is echt niets voor mij. Ik heb wel respect voor de wijze waarop Van Amstel dit boek heeft geschreven. Ze wekt de indruk zich goed in het onderwerp verdiept te hebben en de nodige research te hebben gedaan. Nu ik dit zo opschrijf, zie ik ineens een parallel met een zekere marketingmedewerker van een zeker tijdschrift. Door de research weet ze het onderwerp, waarmee je al heel snel de sensatiezucht kunt opzoeken, op natuurlijke wijze te beschrijven en komen de scénes eigenlijk een stuk minder extreem voor dan je zou denken.

Voor de liefhebber van E.L. James is “Het Spel van Floor” (en het derde deel dat eraan zit te komen, getiteld “De Extase van Floor” een aanrader. Voor wie E.L. James helemaal niets vindt is het beter om iets anders te zoeken.

Waardering: 7-/10


Lees “Het Spel van Floor” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.