Voor altijd (Sea Breeze, deel 9) – Abbi Glines

Titel: Voor altijd (Sea Breeze deel 9)
Auteur: Abbi Glines
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 978 90 452 1916 5

In 2016 verscheen het eerste deel van de Sea Breeze serie van Abbi Glines. “Voor altijd” is het allerlaatste deel in de Sea Breeze serie. Dit negende deel wijkt af van voorgaande delen, doordat het veel dikker is. In “Voor altijd” lees je tot de helft van het boek het verhaal van Trisha en Rock. De andere helft is weggelegd voor de hoofdpersonen uit de voorgaande delen.

Verliefd

In het begin van het verhaal leer je Rock kennen als een player. Hij is alleen maar bezig met zijn vrienden om meiden in bed  te krijgen. Ze vallen als vliegen voor deze succesvolle en goed uitziende football-speler. Totdat Rock Trisha ziet en tot over zijn oren verliefd wordt. Zelfs als een bloedmooie meid zich letterlijk aan hem aanbiedt, kan hij haar weerstaan. Met Trisha heeft hij eigenlijk een haat-, liefdeverhouding. “Ja, ze had een kutleven, maar dat wil toch niet zeggen dat ze mij moest haten?” (p.59)
Hij kiest voor Trisha, ondanks dat zij hem op afstand probeert te houden. Maar of haar dat blijft lukken?

Veilige omgeving

Rock komt er al snel achter dat Trisha niet in een veilige omgeving woont en het zwaar te verduren heeft. Ze beschermt haar broer Krit en vangt zo regelmatig de klappen op.
“Ik vreesde dat ik deze keer een rib had gebroken.Wat ik daaraan kon doen, wist ik niet. Ik had verband strak om mijn ribbenkast gewikkeld. Meer kon ik niet doen. Als ik naar het ziekenhuis ging, zouden Krit en ik beiden in pleeggezinnen terechtkomen en ik wilde het risico niet lopen van hem gescheiden te raken. Hij had me nodig.” (p.24)
Rock werpt zich al gauw op als beschermer van Trisha en helpt haar waar hij kan. Hij komt achter haar thuissituatie en weet haar stiefmoeder te bespelen door met de politie te dreigen.

Epilogen: hoe verging het eerdere Sea Breeze personages?

De tweede helft van “Voor altijd” heet Epilogen. Het is onderverdeeld in acht hoofdstukken. Hierin komen nogmaals de hoofdpersonen voor uit de eerdere delen van Sea Breeze. Je leest hoe het ze vergaan is. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar de liefde overwint.

“Voor Altijd” is makkelijk leesbaar en kent geen moeilijke woorden. Het is echt een verhaal waarin je meeleeft met Trisha en Rock de hoofdpersonen. Je leert ze redelijk goed kennen. De schuldgevoelens van Trisha, haar wantrouwen en haar beschermende houding ten opzichte van haar broer Krit komen goed naar voren. Rock laat zien waar hij voor staat als hij de ware (Trisha) heeft gevonden en gaat door het vuur voor haar.

Een roman die heerlijk wegleest door de wisseling in perspectief tussen Trisha en Rock. Je wordt geraakt door de geschiedenis van Trisha en haar sterke wil om haar broer te beschermen. De wervelwind van emoties, passie en drama zijn precies de reden waarom lezers terug blijven komen voor de verhalen uit Sea Breeze.

Waardering: 7/10


Lees “Voor altijd” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.