Tweestrijd – Kelly ter Velde

Titel: Tweestrijd
Auteur: Kelly ter Velde
Uitgever: Brave New Books
ISBN: 978 94 021 7441 0

“Tweestrijd” neemt ons mee in het leven van dokter Gabriel Rouget. Gabriel is huisarts, heeft zijn eigen praktijk en is getrouwd. Zijn leven wordt echter op zijn kop gezet door een van zijn patiëntes, Eva de Vries. Voor het minste kwaaltje is ze in zijn praktijk te zien. Gabriel probeert zich ertegen te verzetten, maar hij krijgt haar niet uit zijn hoofd.

Hij kan en mag hij als huisarts echter niets met een patiënte beginnen. Trouwens, zijn vrouw Julia is niet van plan om hem zomaar te laten gaan. Ze kan namelijk zomaar eens zijn carrière ruïneren… en zijn leven. Ze delen namelijk een oud geheim.

Welke macht heeft Julia over Gabriel? En is de liefde van Gabriel voor Eva sterker dan de kracht van het verleden?

Standalone

“Tweestrijd” van Kelly ter Velde is een standalone dat hoort bij de trilogie “Tijd om te helen”. Het boek is perfect leesbaar los van de reeks. Dat komt doordat “Tweestrijd” wordt verteld vanuit een ander perspectief. Het vertelt het verhaal vanuit het standpunt van dokter Gabriel Rouget. Dee “Tijd om te helen”-trilogie draait juist rond Eva de Vries. Ook de focus op het verleden van Gabriel Rouget maakt dat dit boek zowel interessant is als standalone als aanvulling op de trilogie.

Het plot is goed en logisch opgebouwd. Door de afwisseling tussen het heden en het verleden leer je Gabriel steeds beter kennen en kom je zo achter het geheim dat hij en zijn vrouw delen. Dit geheim heeft hem gevormd tot wie hij nu is. Mensen die de trilogie hebben gelezen zullen in “Tweestrijd” het verhaal vanuit het oogpunt van Gabriel lezen. Elk verhaal heeft immers twee kanten. En heb je de trilogie niet gelezen, zoals ik, dan nog krijg je een erg sterke roman voorgeschoteld. Vooral de verhaallijn van vroeger maakt dit boek zo goed. Het zorgt voor de nodige spanning in het boek.

Connectie met personages

Het is duidelijk te merken dat Kelly ter Velde al meerdere boeken in dit genre heeft geschreven. Haar schrijfstijl is vlot, aangenaam en tegelijk gedetailleerd, waardoor je als lezer een connectie hebt met de personages in het verhaal. Wat daar ook aan bijdraagt is de sterke karakterschets van ieder personage. Gabriel is niet de meest sympathieke huisarts, maar toch leef je mee met hem, zie je welk effect zijn jeugd op hem heeft gehad, en gun je hem een nieuwe, echte kans op liefde. Ook de twee vrouwen hebben hun eigen specifieke karakter. De meedogenloze en jaloerse Julia, tegenover de lieve en misschien ietwat naïeve Eva.

Er wordt tegelijk een duidelijk beeld geschetst van het dilemma dat een arts voelt wanneer deze gevoelens krijgt voor een patiënt. Je verstand weet dat het niet mag, maar je hart wilt het zo graag. Deze tweestrijd is prachtig uitgewerkt en is voelbaar doorheen het hele boek. Tot het einde toe.

Geheimen en intriges

Als thrillerlezer heb ik van “Tweestrijd” kunnen genieten, vooral de flashbacks en de spanning daarrond maakten het verhaal voor mij interessant. Ik zou het verhaal absoluut aanraden voor al wie de trilogie heeft gelezen, en voor iedereen die van een goede roman met de nodige geheimen en intriges houdt.

Waardering: 7/10


Lees “Tweestrijd” zelf!

Koop bij bol.com

Over Severine

Een echt boekenworm, leest liefst van al thrillers, hoe meer spanning hoe beter. Daarnaast houdt ze ook veel van muziek en katten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.