De sneeuwengel – Lulu Taylor

Titel: De sneeuwengel
Auteur: Lulu Taylor
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 8201 5

Emily Conway heeft alles wat ze maar kan wensen. Zo lijkt het althans. Een rijke man die haar aanbidt, een groot huis, fijne kinderen. Maar dan valt het hele plaatje ineens uit elkaar, wanneer Will aan haar opbiecht dat ze failliet zijn. Terwijl Emily nog bijkomt van dit nieuws, stuurt Will de auto van de weg in een poging hen beiden om te brengen.

Emily heeft geluk en wordt na een tijdje revalidatie uit het ziekenhuis ontslagen. Maar ze zijn nog steeds failliet. Gelukkig voor haar erft ze net op dat moment een huis, dat ergens in een afgelegen streek ligt. Het rare is alleen, ze kent de overledene niet eens.

Terwijl ze probeert te settelen in het nieuwe bestaan, probeert ze de geschiedenis te achterhalen. En die blijkt nog best ingewikkeld in elkaar te zitten.

Terwijl we Emily volgen, worden we regelmatig onderbroken door een hoofdstuk waarin het “toen” verteld werd. Samen brengen deze twee verhaallijnen enige duidelijkheid….die met regelmaat weer verdwijnt wanneer er een nieuwe ontdekking of onthulling volgt.

Taylor slaagt er op de een of andere manier om elke voorspelbaarheid uit te wissen. Het ene moment heb je het gevoel een feelgood-roman te lezen, dan is het een kostuumdrama en dan weer doet het denken aan andere boeken. Zo zwerven mijn gedachten terug naar “Een betrouwbare vrouw”. Dit is slechts een van de boeken die in mijn herinnering opkomen. Niet eens omdat ze hetzelfde verhaal vertellen, maar omdat ze dit verhaal raken. Raken in een stukje thematiek, of dramatiek. Net zo herken ik het “de geschiedenis herhaalt zich” thema, dat in zoveel andere boeken al is uitgewerkt. En toch voelt de manier waarop Taylor het aanpakt als origineel en authentiek.

“De sneeuwengel” is van alles een beetje. Het is een liefdesverhaal, het draait om huiselijk geweld, het is een stuk “nieuw begin”. Het is dat alles en niets hiervan.

Zelfs het eind is, ondanks dat Taylor er duidelijk naartoe werkt, nog verrassend te noemen.

Het is duidelijk. Ik behoor dan wel niet tot de doelgroep van Taylor, maar dit boek heeft me zeker weten te raken. Zeer lezenswaardig.

Waardering: 8/10


Lees “De sneeuwengel” zelf!

Koop bij bol.com

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.