Op De Vlucht – Rachel Gibson

Titel: Op De Vlucht
Auteur: Rachel Gibson
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 978 94 521 1207 4

In de proloog van “Op De Vlucht” leer je  ijshockeycoach John Kowalsky een beetje kennen. Hij is wat aan het zappen is op tv en heeft overal commentaar op. Plotseling ziet hij zijn dochter Lexie in een reality programma Gettin Hitched, waarin twintig vrouwen strijden om een bruidegom. “Johns verbijsterde blik vond de hare, maar hij kon ook niet uit zijn woorden komen. Wat de fuck?” (p.15) In de proloog krijg je al door waar het verhaal naar toegaat: “Je bent wel oké voor een weggelopen bruid. Net als een dag eerder kuste hij haar op haar mond.” (p.7).Het verhaal:
Eigenlijk is het een cliché.  Lexie Kowalsky vlucht weg van de Gettin Hitched bruiloft, met hulp van Marie. Deze brengt haar naar een watervliegtuig waarmee ze, nog in haar trouwjurk ongezien kan vertrekken. Zo ontmoet Sean Knox haar in het watervliegtuig. “De deur vloog open en er barstte een witte berg stof naar buiten alsof iemand het deksel van een pan popcorn had gehaald.” (p.20)

Sean is onderweg naar zijn moeder, die een hypochonder is. Het irriteert hem mateloos dat zijn ritme verstoord wordt. Hij brengt Lexie onder bij zijn moeder, waarmee hij een haat-liefde verhouding heeft.

Ze belanden in bed en nadat Lexie na een aantal dagen weer terug is naar de bewoonde wereld en de door haar gecreëerde chaos, ontdekken ze elkaar best leuk te vinden. Maar eerst komen er nog de nodige hindernissen. Zo moet Lexies reputatie hersteld worden. Ook moet Sean aan het Gettin Hiched publiek worden voorgesteld.  Maar wil Sean dit wel? Daar moet je echt “Op De Vlucht” voor lezen.

Lexie en Sean leer je redelijk goed kennen. Lexie is een planner maakt graag lijstjes. Ze is impulsief, kan goed ontkennen, maar weet niet hoe ze nee kan zeggen. Sean houdt niet van wachten en is niet snel onder de indruk. “Sean haatte wachten, helemaal op mensen die hun zaakjes niet op orde leken te hebben en niet nadachten over de ellende die ze andere mensen aandeden.” (p.17) Beide zijn nogal competitief ingesteld.

Dit boek is het soort boek waar je van houdt of dat je haat. Het is een feelgood waarin volop de liefde wordt bedreven, IJshockey wordt besproken en de overdrevenheid druipt er vanaf.

Waardering: 5,5/10


Lees “Op De Vlucht” zelf!

Koop bij bol.com

Over Joke Z

Ik lees graag thrillers, romans, informatief, historische romans, ya, non-fictie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.